2010. febr. 20.

Baconos tejszínes Farfalle, hétköznapokra

Olcsó, gyors és finom. Olyannyira, hogy hamarabb kész a szósz, mint megfőne a tészta :) Igazi hétköznapi főzőcske.

200 g bacon – 250 g Farfalle tészta (vagy bármi más) – 2 dl főző tejszín – 2 arasznyi póréhagyma – 1 szelet paprika – 2 gerezd fokhagyma – szerecsendió – bors – csipet pirospaprika – csipet majoranna – sajt

A bacont zsírjára, ropogósra pirítom, hozzáadom a karikákra vágott póréhagymát és kis kockákra vágott paprikát, amit egy kicsit megdinsztelek, majd a préselt fokhagymát, borst, csipet pirospaprikát, majorannát és pár reszeletnyi szerecsendiót. Felöntöm a tejszínnel és pár percig főzöm, míg egy kicsit besűrűsödik. Hozzáadom a tésztát és kész is. Sima sajttal tálaltam.
A sóval óvatosan csak a végén sózzuk, ha még szükséges, mert maga a szalonna is sós. Kíváncsi lennék milyen lehet füstölt sajttal?




5 megjegyzés:

Ágnes írta...

Hmmm, de jól néz ki!
Én biztosan ki fogom próbálni, szeretem a könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket, főleg amikor nincs kedvem órákat időzni a konyhában :-). Ágiii

Bianka írta...

Köszi

Remélem nektek is ízlelni fog :)

szepyke írta...

Nah, igen... Ilyesmi a carbonara is. Ez egy Isteni kaja lehet!:)

Raindrop írta...

Ide tegnap írni szerettem volna, de elment az áram.
Farfalle a kedvenc tésztám. :)
Imádom enni, annyira jó ahogy a szósz megül a redőiben, és gyönyürű. Én sajtkrémes diósat főztem nem régen, még fel is tettem a blogba.
Elmentettem ezt a receptet.

Bianka írta...

Megyek meg is nézem :)