2010. febr. 16.

Bundás, rumos alma téli estékre, kísérletként eper is :) VKFVKFVKFXXXII

Gyors és finom. Szerintem nem is kell róla többet fecsegni. Annyira gyors és egyszerű, hogy az ember hirtelen megkívánva, valami édességet nem gondolkodik, hanem csak cselekszik :)

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és minimum egy ujjnyi széles karikákra vagy szeletekre vágjuk (ezt még a tv előtt is elkészíthetjük). Egy kevés vaníliás cukorral megszórjuk és rummal meglocsoljuk. Állni hagyjuk addig, amíg a palacsintatésztát kikeverjük

Lisztből, tojásból, vízből, 1 kiskanál cukorból + a maradék vaníliás cukorból, egy csipet sóból, egy kanál olajból és egy fél tasak sütőpor hozzáadásával egy sűrű tényleg sűrű palacsinta tésztát keverünk. Sajnos nem tudok arányokat mondani csak a tojást, mert abból kettőt raktam, a többi adalékot csak úgy érzésre, míg egy megfelelő mennyiségű tésztát kaptam. Elég sok kell, mert az a jó, ha az almára megpróbáljuk jó vastagon felvarázsolni a masszát.

Felforrósítjuk az olajat és az alma szeleteket a palacsinta tésztába, jól-jól megforgatjuk, ezután készre sütjük. Nem kell sok idő. Itatóspapírra szedjük, vaníliás porcukorral meghintjük. Tálalhatjuk is, mert frissen, enyhén melegen a legfinomabb.


Slussz poén: hétvégéről még maradt pár szem eper, próba szerencse kisütöttem. Mennyei. Tuti májusban gyakori menü lesz


4 megjegyzés:

Gicus írta...

Juj ez nagyon jól hangzik. :)

Liza írta...

Ez tényleg nagyon finom én is szoktam készíteni, szilvával és ananásszal is már próbáltam.

szepyke írta...

Nah, ezzel az eperrel adtál egy jó ötletet, mert én meg a barackot szeretem mindenhogy!:)

Bianka írta...

Jaj nagyon finom, és szerintem bármilyen gyümiből elkészíthető