2010. febr. 19.

Kaukázusi gyümölcsös alagút, piskóta tekercsekkel

Volt itthon gyümölcs, kaukázusi kefir, zselatin stb..., de adjunk neki valami tartalmat, kész piskóta is volt még a sütő mentes korszakból :) így pikk-pakk készen is van a desszert. Így született a címben említett sütemény. Előre elkészíthető. Vagyis szükséges is előre. Tökéletes vendégváró.


A piskótát megkenjük lekvárral, hogy ne legyen olyan száraz és színe is szép legyen, majd egy ujjnyi szeletekre szeljük.

6 dl kaukázusi kefir – nagy csomag zselatin – 10 dkg cukor – 1 csomag vaníliás cukor – és gyümölcsök (enyémben: banán, kivi és egy kis eper)

3 dl kefirt felmelegítek és felolvasztom benne a zselatint, óvatosan nem szabad felforralni. A többi hozzávalót jól megkeverem, de még nem teszem bele a gyümölcsöket. A langyos zselatinos kefirt hozzáadom a másik alaphoz és jöhet a gyümölcs. Óvatosan a banánnal, hogy ne törjük össze.














A piskóta szeleteket egy őzgerincformába fektetjük (mint a Charlotte tortánál) és beleöntjük a masszát. Hűtőbe megdermesztjük, majd ha állaga megfelelő kiborítjuk. Tetejét gyümölccsel vagy tejszínnel díszíthetjük és szeletelve tálalhatjuk is. A piskóta nagyon finom leveses porhanyós lett. Viszont egy napon belül, vagy max. másnap, ha lehet meg kell enni, hogy ne nedvesedjen át teljesen. Bár nekem így két nap múlva ízlett a legjobban.

Amire figyelni kell és legközelebb én sem követem el, hogy túl sok gyümölcsöt raktam, emiatt a kaukázusi krém, nem igazán jön ki és nem látszik. Egy kicsivel kevesebb gyümölcs is elég. De így is isteni lett.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Hú ez marha jól néz ki!
Nagyon ötletes!!!
Gratulálok!

Bianka írta...

Köszönöm :)

Adri írta...

Ááááá, ne csináld ezt velem!!! :) És semmi édesség nincs itthon...
Holnap össze kell vmit dobnom!
Gratu!

Raindrop írta...

De durván jól néz ki! :D
Hú, nagyon komoly.
A lekváros piskóta nekem alap. Nincs olyan, hogy azt ne tudnám megenni. De így gyümölcsökkel, bitang jó lehet. Elmentettem, ez tényleg jó vendégváró... :)

szepyke írta...

Nagyon ötletes, bár én nem vagyok gyümölcsös, mégis tetszik!:)

Bianka írta...

Köszönöm mindenkinek a dicséreteket :)nagyon jól esik

Livi írta...

Jajj mennyire kívánom én is a friss gyümölcsöt :) Nagyon szép lett és tuti isteni is :)
Már el is kezdtem gondolkodni, hogy zabkorpás piskótával hogyan lehetne megoldani!