Tegnap körbevettem magam receptes könyvekkel és, mint egy búvár elmerültem alattuk. Még mindig nincs sütőm, amitől igazán pipa vagyok, mert nem hiszem, hogy egy alkatrészre két hetet kell várni. Viszont a kis agyamban tombolnak a sütőre váró receptek és hétvégén megint jönnek hozzánk vendégek. Aminek nagyon örülök, mert szeretem őket, csak leizzadok, hogy nem tudok egy értelmeset sütni.
Egyszer csak kidüllednek a szemeim és mit látok, én sem hiszem el. Ananászos, rizses fánk? Mi a fene? Ezt ki kell próbálnom!
5 dkg ananász – 10 dkg rizs – csipet só – 3,5 dl tej – 4 dkg cukor – 15 dkg liszt – 5 dkg vaj – 2 tojássárgája - olaj
Az elejére írom, mivel én is most készítettem életemben először ezt a receptet, próba szerencse módjára, szórtam bele egy negyed kiskanál sütőport is. Rossz nem lett tőle :)
A rizst enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd a tejjel 20 percig kislángon főzzük tovább, míg magába nem szívja a tejet, gyakran keverve, mert könnyen leég. Közben az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. Amikor a rizs kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabkákat, a lisztet, végül a tojás sárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kiskanálnyi adagokat arany barnára sütjük. Itatóspapírra szedve porcukorra megszórjuk. Maradék ananásszal, vagy lekvárral is tálalhatjuk. Én meggylekvárral és ananászdarabokkal tálaltam
Ha valaki szereti, a masszához még adhat mazsolát, egy kis rumot, vagy gyümölcslikőrt
6 megjegyzés:
Nagyon tetszik az ötlet !
Hát a meggylekvárral biztosan isteni lehet!
Nagyon ötletes! Különleges lehet és finom :)
Köszönöm, valóban finom volt, csak a rizs töménysége miatt nem nő meg nagyobbra.
Jaj, és milyen jól néz ki! Remek darab!:)
Nagyon érdekes, még nem is hallottam. Nagyon gusztán tálaltad!
Köszönöm Lányok!
Meglepődve olvastam én is a receptete, de érdemes volt.... :)
Megjegyzés küldése