2010. márc. 9.

Szezámmagos csirke falatok, vendégvárásra

Nem egy bonyolult recept, valójában miniatűr szezámmagos rántott húsok, de mégis más lett az ízűk és a tálalásuk. Nagy sikere volt, nem tudtak betelni vele. És mindenki azt kérdezte, ugye nem egyenként paníroztad? De, persze, majd.......:))))

2 csirkemell – só – bors – liszt – tojás – zsemlemorzsa – szezámmag – olaj

A csirkemelleket vastagságukban kettévágjuk, enyhén megklopfoljuk és még egész állapotban sózzuk, borsozzuk, majd ujjnyi vastagságúra és kisujjnyi hosszúságúra szeljük.

Próbáljuk meg a panír elemeit nagyobb tálakba tenni és a csirke falatokat nagyobb adagokban egyszerre panírozni, nehogy nekiálljunk egyenként elkészíteni :))) A zsemlemorzsába keverjünk szezámmagot ettől nagyon finom ízes lesz. Panír menete: liszt – tojás – szezámmagos szemlemorzsa. Majd bő, forró olajban ugyancsak egyszerre nagy adagokat készre sütünk.


Már megvan a legközelebbi ötletem is, hogy nem salátát szervírozok hozzá, ahogy most tettem, hanem készítek tejfölős fokhagymás mártogatóst. Olyan kézre állóak, tökéletes lenne, hozzájuk egy szósz.

8 megjegyzés:

Latsia írta...

Jaj ez nagyon finom lehet tényleg!!!
És nagyon jó ötlet a mártás mellé.

Ott oldalt az a kis barika a tavaszodik-nál, az nagyon cuki....

Agi27 írta...

Olyan ötleteid vannak ... :)

egycsipet írta...

Ez csodafinom, nagyon szeretjük! Majonézes kukoricasalátával szoktuk enni - és friss kenyérrel. :D Tuti!

Maryenne írta...

Jó ötlet kifogom próbálni!

DebiGabi írta...

Nemrégiben készítettem én is, csak nekem nagyobbak voltak a husikák:)))
Isteni íze van a szezámmagtól!

Bianka írta...

Köszönöm :)

Dia írta...

Óriási sikerem volt vele! Azt mondta a Férjem, hogy ráfáztam, mert ilyet sűrűn kell csinálnom! De mártás helyett görög salival tálaltam!

Bianka írta...

Jaj, de jó!

Dia nagyon örülök, ugye milyen más mint egy rántotthús :)