Nem egy bonyolult recept, valójában miniatűr szezámmagos rántott húsok, de mégis más lett az ízűk és a tálalásuk. Nagy sikere volt, nem tudtak betelni vele. És mindenki azt kérdezte, ugye nem egyenként paníroztad? De, persze, majd.......:))))
2 csirkemell – só – bors – liszt – tojás – zsemlemorzsa – szezámmag – olaj
A csirkemelleket vastagságukban kettévágjuk, enyhén megklopfoljuk és még egész állapotban sózzuk, borsozzuk, majd ujjnyi vastagságúra és kisujjnyi hosszúságúra szeljük.
Próbáljuk meg a panír elemeit nagyobb tálakba tenni és a csirke falatokat nagyobb adagokban egyszerre panírozni, nehogy nekiálljunk egyenként elkészíteni :))) A zsemlemorzsába keverjünk szezámmagot ettől nagyon finom ízes lesz. Panír menete: liszt – tojás – szezámmagos szemlemorzsa. Majd bő, forró olajban ugyancsak egyszerre nagy adagokat készre sütünk.
Már megvan a legközelebbi ötletem is, hogy nem salátát szervírozok hozzá, ahogy most tettem, hanem készítek tejfölős fokhagymás mártogatóst. Olyan kézre állóak, tökéletes lenne, hozzájuk egy szósz.
8 megjegyzés:
Jaj ez nagyon finom lehet tényleg!!!
És nagyon jó ötlet a mártás mellé.
Ott oldalt az a kis barika a tavaszodik-nál, az nagyon cuki....
Olyan ötleteid vannak ... :)
Ez csodafinom, nagyon szeretjük! Majonézes kukoricasalátával szoktuk enni - és friss kenyérrel. :D Tuti!
Jó ötlet kifogom próbálni!
Nemrégiben készítettem én is, csak nekem nagyobbak voltak a husikák:)))
Isteni íze van a szezámmagtól!
Köszönöm :)
Óriási sikerem volt vele! Azt mondta a Férjem, hogy ráfáztam, mert ilyet sűrűn kell csinálnom! De mártás helyett görög salival tálaltam!
Jaj, de jó!
Dia nagyon örülök, ugye milyen más mint egy rántotthús :)
Megjegyzés küldése