2010. ápr. 8.

Budapest ragú, Bianka módra :))))


Vagyis gomba nélkül, mert a férj nem szereti eme remek zöldséget. Egyébként nem tudom más, hogy csinálja, de én nem csinálok belőle túl nagy flancolást és minél könnyebben állok hozzá a készítésének, nem, ahogy a nagykönyvben meg van írva, főleg hogy hétköznapi főzőcskézés része lett. És csak egy edényt piszkolunk.
Remélem nektek is segítségetekre lesz, ha másért ötlet szempontjából, hogy jé, de rég ettem már :)
Bélszint írnak a receptek, de nekem csak lábszáram volt itthon

6-7 szelet hús – 3 ujjnyi szalonna – 1 paprika – 1 hagyma – só – bors – majoránna – pirospaprika – fél kiló csirke máj (mert sózható főzés közben is) – min. fél kiló mirelit borsó – 1 kis paradicsompüré – cukor – sok fokhagyma - só

Készítünk egy pörkölt alapot. A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk sorban, de nem egyszerre a felaprított hagymát, 2 fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ha nincs paradicsom, anélkül is jó. Majd borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és pirospaprikával. Utána egyből öntsük fel egy bögre vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Addig hagyjuk az alapunkat rotyogni, míg felszeleteljük a húst. Mekkorára? Amekkorára jól esik, csak ne legyen vastag. Ha szüksége egy kicsit klopfoljuk meg. Hozzáadjuk, és belenyomunk legalább 4 fokhagymát, sózzuk, vagy ételízesítjük, majd lefedve lassú tűzön majdnem készre főzzük. Ha szükséges vizet pótoljuk főzés közben. Ha jó, beleszórjuk a borsót és belekanalazunk egy kis konzerv paradicsompürét. Ízlés szerint egy kicsit cukrozzuk a püré savassága miatt. Aki tesz bele ilyenkor tegye a gombát is :) Legutoljára a felkockázott csirkemájat tegyük hozzá, mert annak kell a legkevesebb idő. És készre főzzük az egész ételünket.
Mi krumplipürével szeretjük, de ehetjük rizzsel is vagy sima főtt krumplival.

12 megjegyzés:

szepyke írta...

Remek étel!:) Szeretem az ilyeneket!
:)

Bianka írta...

Köszönöm :)

Mi is. Nem szeretem a nagyon száraz kajákat

családi tűzhely írta...

Gusztán néz ki! Az én férj uram a májat nem kedveli, nekem azt kellene kihagynom eme finom étekből.

Adri írta...

Én még nem is ettem ilyet! De nagyon tetszik, mivel én is inkább a jó kis szaftos kajákat szeretem!

Livi írta...

Ó szívesen kipróbálnám, de én sajnos se gombár se májat nem eszem :( Azok nélkül nagyon minimál???

Az utóbbi időkben eszem sajnos csak a szaftos kajákat, egy gyerek kori trauma miatt... ne engedjétek, hogy a gyerekeiteket megtömjék az oviban :(

Kiskukta írta...

Én sem ettem még ilyet, de kedvet kaptam rá, nagyon guszta!:)

Névtelen írta...

Tök finom lehet. A gomba is jó lehet hozzá. Én sem vagyok oda a száraz dolgokért.
Ui: az én blogom is frissült:)

Ottis írta...

Nagyon guszta!

Bianka írta...

Köszönöm :)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Van meg????Hozad megyek ebedelni,lehet?????

Bianka írta...

Még van tegnap készült :)

Andi írta...

Köszi mentem a receptet! Nagyon guszta! Imádjuk!!! Még nem ettem, de meg csinálom majd!!!