Bevallom még sosem készítettem, enni már ettem többször is, de az más érzés. Azt tudtam, tészta kell hozzá, húsi és besamell. Gondoltam húsnak jó lesz egy bolognai szerű ragú, besamelt meg tudok készíteni. Csak a tészta leírását olvastam el.
Formának, meg nem a jénait szemeltem ki, hanem a kisebb őzgerincet, ami pont akkora volt, mint maga a tészta lap :)
Fél kiló darált hús – 2 ujjnyi szalonna – hagyma – paprika – 5 fokhagyma – paradicsom – bors – majoránna – pirospaprika – oregano – só – 2 paradicsompüré – cukor
Formának, meg nem a jénait szemeltem ki, hanem a kisebb őzgerincet, ami pont akkora volt, mint maga a tészta lap :)
Fél kiló darált hús – 2 ujjnyi szalonna – hagyma – paprika – 5 fokhagyma – paradicsom – bors – majoránna – pirospaprika – oregano – só – 2 paradicsompüré – cukor
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk, sorban ugyancsak apróra vágott hagymát, 1 gerezd fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Ha üvegesre dinszteltük, hozzászórjuk a borst, majoránnát, csipet oregánot és pirospaprikát. Felöntjük pár korty vízzel, hogy a pirospaprika ne égjen oda és hagyjuk rotyogni vagy két percig, majd hozzákeverjük a darált húst. Ekkor sózzuk, vagy ételízesítjük és belepréseljük a maradék 4 fokhagymát. Ha kezd rotyogni, belekanalazzuk a paradicsompürét és kis cukorral megbolondítjuk, majd készre főzzük. Próbáljátok meg a ragut minél kevesebb nedvességgel ellátni, mert az a jó, ha sűrű és kevésbé szaftos.
Besamel
50g vaj – fél liter tej – 30 g liszt – só – szerecsendió
A vajat megolvasztom, hozzáadom a lisztet, a tejet, fűszereket és lassú tűzön mártássá sűrítem
A formánkat kivajazzuk nyersen teszünk egy sor tésztát, rá darált húst, rá tészta, besamel mártás, tészta hús, tészta mártás és így tovább…..a tetejét tésztával zárjuk és szórjuk meg sajttal. 180 fokon legalább 40 percig süssük. Nekem a sajt túl gyorsan pirult így letakarta egy sütőpapírral.
15 megjegyzés:
Még én sem készitettem ezt a fajta ételt, de nagyon tetszik. Hamarosan kipróbálom :))
Guszta nagyon!!
Jaj,imadjuk!Elso szamu kedvencunk.Par eve keszitetem eloszor,azota rendszeresen koveteli a csalad:)Nagyon guszta!
Nálunk is nagy kedvenc, abba sem lehet hagyni, ha egyszer elkezdjük :)
A második képen levőt kérem szépen...:-PPP Ez nagyon büntető:)))
Niki vagyok-voltam az előző is,természetesen a férj postafiókjával:-SSS(k o n y h a p u l t)
Nagyon guszta!:-))Nekünk a bolti tészta nem ízlett,úgyhogy palacsintát sütök hozzá!:-))
Milyen mázli, hogy a tészta passzolt az őzgerinchez!!! :) Nagyon jól néz ki amúgy!
Sirály ötlet a forma! Pont ilyenem van, nemrég sütöttem benne kenyeret :-)
Remek lett a lazannyád :-))
Köszönöm LÁnyok, nálunk is gyakori asztaltársaság lesz :)))
Andi-cuki nem lehet rossz palacsintával sem ;)
Én is palacsintával csináltam múltkor...isteni kaja!
Én is kérek szépen...ha Niki vitte a második képet, Nekem mondjuk jöhet az első, úgy ahogy van....a formát is kérem.... :-)
Hova postázhatom :)
Cím: hangosan felröhögtem. :D
Mi is szeretjük!
Nagyon szeretjük általában Dani szokta készíteni!
Nagyon guszta lett Bianka!
Annyira az én ízlésem szerint főzöl... :)
Mikor hívtok meg vendégségbe?
Mindenki a vendégem egy adagra ;) Mikor tehetem a sütőbe?
Megjegyzés küldése