Gyors, finom és igazi hétköznapi menü része. Nem kell húsz perc és kész vagyunk vele. Bármilyen feltéttel fogyaszthatjuk. Mi általában sült kolbásszal vagy fasírttal szoktuk.
És, ha valaki úgy áll anyagilag, még hó végi ételnek is megfelelő, hiszen pénztárca kímélő :)
Burgonya – 1 hagyma – 1 paprika – 2 fokhagyma – majoránna – bors – pirospaprika – babérlevél – liszt – tejföl – só vagy ételízesítő
És, ha valaki úgy áll anyagilag, még hó végi ételnek is megfelelő, hiszen pénztárca kímélő :)
Burgonya – 1 hagyma – 1 paprika – 2 fokhagyma – majoránna – bors – pirospaprika – babérlevél – liszt – tejföl – só vagy ételízesítő
Az apróra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát egy kis olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a bors, majoránnát, 1 babérlevelet és egy csipetnyi pirospaprikát. Felöntjük egy kis vízzel, hogy ne égjen oda. Amíg megpucoljuk a burgonyát és felkockázzuk, rotyogtassuk az alapunkat. A burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk vagy ételízesítsük és lassú tűzön készre főzzük. Ha megvan, tejfölös habarással sűrítsük be.
Vegetáriánusok, feltét nélkül fogyaszthatják.
Köszönöm Jutkának a díjat, nagyon jól esett és örülök neki
Küldöm mindenkinek sok szeretettel :)
7 megjegyzés:
Hát ez nagyon guszta:)Én ugyan nem szeretem,de ezt most szivesen megenném...igaz nálam ma tojásos nokedli lesz,zöldsalátával...;OPPPPP
Igen, ilyeneket is kell enni szerintem is. Ma nálunk tökfőzelék lesz, az sem rossz!:)
Nálunk gyakran van, imádjuk. Én fehéren csinálom, de ki fogom próbálni pirosan is. :-)
A kolbászt is bevállalnám... :-)
Köszi Lányok!
Többször készítem én is ,majoránna nélkül! Kakastaréjos sült szalonnával!
A krumpli főzeléket én is nagyon szeretem. Igazi gyors kaja. Én fehéren csinálom. Valamelyik nap mi is sort kerítünk rá.
Nagylányom kedvence, köszi, hogy eszembe juttattad! Én is fehéren készítem, de így is megpróbálom...
Megjegyzés küldése