A spárgákat óvatosan és vékonyan meghámozzuk a csúcs kezdeményig (ha fehér vastagabban hámozzuk, ha zöld nem is feltétlenül szükséges). Majd a fás vastagabb végét is levágjuk. Cukros, sós vízben 3-5 percig főzzük, majd szűrjük le.
Készítünk egy besamell mártást. A vajat megolvasztom, hozzáadom a lisztet és annyi tejet, hogy főzés közben egy sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és majoránnával ízesítsük.
A leszűrt spárgákat egy hőálló kivajazott tálba tesszük. Leöntjük a mártással, majd megszórjuk sajttal. A pikánsabb íz kedvéért a sima sajtot keverhetjük füstölt ízesítésűvel is. Sütőben pirosra sütjük.
Diétások cukor helyett használjanak cukorpótlót. A kanál liszt még belefér :), csak szórjunk kevesebb sajtot a végén. A spárgának eme módját magában is fogyaszthatjuk, de húsok mellé köretnek is jó.
8 megjegyzés:
Imádom!!! Olyan guszta, szinte érzem az ízét.Isteni vacsora lehetett.:)
A férfiak már csak ilyenek. Az én férjem pl. tudja hogy nem szereti, pedig még nem is kóstolta.:))
Én még nem ettem spárgát...kérhetek...:)
Ez is az egyszerű de nagyszerű kategória...jó:)
Nálunk pont fordítva, férjem oda van érte, én meg elvagyok vele :). Utolsó vacsorára tutira nem spárgát kérnék.
Viszont így csőben sütve nagyon nagyon guszta, szívesen megenném most ebédre, mondjuk Niki levese után:).
Bevallom én sem igazán szerettem régen, de kábé öt éve már igen megkedveltem. És, ha már szezonja van 2-3X készítek belőle valamit.
Remélem ízleni fog Niki :)
Hi-hi, Én is vasárnap vettem spárgát... Bár sosem ettem még...
Én sem ettem még spárgát! Ez nagyon guszta:)
Dia remélem ízleni fog, majd tedd fel kivi vagyok mit készítesz
Edit hajrá :)
Megjegyzés küldése