2010. máj. 14.

Borsos, tejfölös tepsis tarja

A barátainknál ettük ezt a könnyen elkészíthető remek ételt. Az volt az első, hogy elkértem a receptet, most meg itt volt az ideje, hogy én is elkészítsem. Nagyon könnyen elkészíthető, még egy gyermek is simán elboldogulna vele.

Tarja – só – liszt – 1 púpos kiskanál bors – egy nagy doboz tejföl – majoránna – pirospaprika – olaj - sajt
A tarjákat enyhén megklopfoljuk, sózzuk, majd megforgatjuk az előre összekevert borsos lisztbe. Elfektetjük egy kiolajozott tepsibe és leöntjük a majoránnával és csipet sóval, pirospaprikával elkevert tejföllel. Lefedjük, betesszük a sütőbe, ahol készre pároljuk, majd ugyancsak 180 fokon hagyjuk tovább sülni. A végén megszórjuk sajttal.

14 megjegyzés:

Jutka írta...

Így még sosem készítettem..mi mindig a tarját flekkennek sütjük..jó ötlet :)

családi tűzhely írta...

Nagyon jól néz ki!!!

Ami írta...

De gusztaaaa!!!!
Hasonlót szoktam én is, nagggyon szeretjük:) ügyes vagy

Livi írta...

Nagyon guszta! Nyami :)

Krisztu írta...

Csorog a nyálam!!!! :)

Apple írta...

húú, szinte érzem a számban az ízét olyan guszta!!!!!!!!!!!!

egycsipet írta...

Nagyon guszta lett! Csirkéből készítettem már hasonlót, a tarját mi inkább grillen szoktuk, de tuti érdemes így is megkóstolni! :)

Bianka írta...

Köszi Lányok :D

Gál Edith írta...

Szivesen elfogadnák csak egy kisebb szeletet is... :)

Kata írta...

Ez tényleg a gyors és könnyű - no meg finom - kategória!

Maryenne írta...

Nagyon finom lehet. Jó kis recept!

Liza írta...

Kár, hogy nem előbb olvastam, épp ma sütöttem tarját - biztos akkor így készítem, mert nagyon guszta!

andi írta...

Óóóó,ez olyan tipikus nekem való kaja!!!!!!:) :)

Névtelen írta...

Most készítettem el csak annyit változtattam rajta hogy brokkolit is raktam pluszba rá! nagyon fincsi lett!!