Tészta: 500g liszt - fél kocka élesztő - 1 kk. cukor – 1 dl tej - 3 evők olaj - 1 kk. só - 2 közepes főtt burgonya - langyos víz, ahogy a tészta kívánja – sajt
Hús: 30-40 dkg darált hús– 2 ujjnyi szalonna – 1 nagyobbacska hagyma – 1 paprika – 1 kisebb paradicsom – 4 gerezd fokhagyma – 1 kis konzerv paradicsompüré – só – bors – majoránna – pirospaprika – oregánó – csipet cukor
Héjában megfőzzük a burgonyát, kislukú reszelőn lereszeljük (ha van krumplinyomó, akkor azon), felfuttatjuk az élesztőt (élesztő, cukor, langyos tej, és 2 kk. liszt, meleg hely), majd hozzáadjuk a burgonyát és a felfutatott élesztőt a liszthez, olajhoz, sóhoz. Robotgéppel (a csigaszerű fejjel) jól kidolgozzuk. A vizet úgy adjuk hozzá (kb. 2 dl), hogy egy jó rugalmas puhás tészta legyen, olyan pizza szerű. Meleg helyen letakarva kb. egy órán át kelesztjük.
Addig elkészítjük a hús alapunkat. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk, sorban ugyancsak apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Ha üvegesre dinszteltük, hozzászórjuk a borst, majoránnát, csipet oregánot és pirospaprikát. Felöntjük pár korty vízzel, hogy a pirospaprika ne égjen oda és hagyjuk rotyogni vagy két percig, majd hozzákeverjük a darált húst. Ekkor sózzuk, vagy ételízesítjük és belepréseljük a fokhagymát. Ha kezd rotyogni, belekanalazzuk a paradicsompürét és kis cukorral megbolondítjuk, majd készre főzzük (kb. 10-15 perc). Ha szükséges adjunk hozzá még vizet, hogy ne égjen le, de az a lényeg, hogy ne maradjon leveses a végén.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk (kézzel is dolgozhatunk, mert nagyon formálható) és a tűzhely megolajozott nagy tepsijébe rakjuk (sajnos nekem az foglalt volt, így a közepesbe tettem). Rákanalazzuk a húst és elterítjük rajta, majd megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőbe 180 fokon készre sütjük.
16 megjegyzés:
nagyon ötletes,és roppant guszta:)Lecserélném a reggili májkrémes kenyeremet erre a szeletkére;oPPPP
Nagyon-nagyon guszta lett! :)
Ok, benne vagyok a cserében!:)))
Egy szelet, vagy két szelet? Gondoljunk a fontosakra is!:))
Nem győzök nyelni! Elég dúrva éhgyomorra! Mentem!
Húúúúúúúúúúúúha!!! Eszméletlen!
A múltkori kenyérlángosod megihletett, majd mutatom valamelyik nap :-)
Köszi Lányok!
Szepy, van még, küldök fontosnak is :)
Viki izgatottan várom
Én is szeretnék egy szeletet, ha van még!!
Meg én iiiiiiiiis!! :))
Nagyon guszta!!!
Én is nagyokat nyeltem... :)
nagyon tetszik, hogy nem olajban sütöd! finom lehet :) (nyeldeklek a gép előtt)
Ehesen tobbet nem jovok be hozad.....ezt is meg csinalom(de nem tudom mikor jon ra a sor mert minden recepteidet ki akarom probalni)!!!
Abetyárját, ez nagyon guszta! :)
Köszi, van még küldöm mindnekinek :)
Én még így soha nem pakoltam meg a kenyérlágonst. Szupi ötlet!
El tudom képzelni milyen finom lehet, mert én is szoktam török pizza néven hasonlót sütni. Az a recept Stahltól van, nekünk nagyon bejött, imádjuk. Ezért egyszer ezt is kipróbálom, ez biztos!
Nagyon guszta!
Ma kipróbálom, majd beszámolok az eredményről! :-)
Megjegyzés küldése