2010. jún. 14.

Bianka grillezett :))) VKF XXXV.

Számunkra nagyon kellemes VKF-es feladatot kaptunk Katától, mert valljuk be, ki ne szeretné a grillezést. Legyen az hús vagy zöldség nincs jobb, a faszénen sült zamatos íznél. Igazi élvezet, amit nem lehet megunni. Az idő is mellénk állt és nem gátolt benne, hogy barátokkal elkészítsük a nagy feladatot.

Mustáros és fokhagymás csirke, tarja grillezve
Bevallom, a grill húshoz általában húsfűszert használok, csak azt a keveréket szoktuk felspékelni még fokhagymával vagy bármilyen más fűszerrel. Így a bejegyzésem nem lesz egy nagy szám :))
Mindenki ízlése szerint választhat húst. Jelen esetben tarját és csirkemellet, az én kívánságomra. A tarjákat megklopfoljuk és a szélét egy helyen beirdaljuk, hogy ne pödörődjön be. A csirkét nem szükséges trancsírozni. Elég a mellét széltében kettévágni. A fokhagymáshoz, használhatunk fokhagymás vagy bármilyen sima grill vagy húsfűszert, majd szórjuk olajba és törjünk bele minimum öt fokhagymát. Keverjük el, majd azzal párcoljuk be a húst.
A mustároshoz csak borst, mustárt, mézet, sót, pár csepp citromot és olajat használtam. Abból készítettem egy pácot és abba forgattam a húst. Ne legyen túl vastag, mert megég a rajta lévő mustár.

Minél többet pácolódik a hús annál jobb, hittem én, de mostanában utána olvasva megfigyeltem, hogy a marha, sertés húst 2-6, a csirkét 2-4 és a zöldségeket max 1 óráig pácoljuk. Én általában, ha esti sütögetés, akkor de. szoktam elkészíteni
A pácot sütés előtt egy szűrőben le szoktam csepegtetni, mert ha nagyon olajos belobban a tűz. Így is mindig sikerül :).
Nem vagyok egy grill művész, biztos mások jobbak és profibbak, de én nagyon élvezem és szerintem az öröm és buli kedvéért érdemes bevállalni.

18 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Egyetértek :-))

Családdal, barátokkal grillezni - kerek a világ!

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Olyan szívesen beleharapnák!!:))

Már régen jártam itt, mert műtötték a szememet, de nagyon sok finomságot készítettél, nem győzök nyelni nézelődés közben.:))

Mary írta...

Nagyon jól néz ki! Grillezni is nagyon jó lehet!

egycsipet írta...

Szuper jól néz ki! Mi is nagyon szeretünk grillezni. :)

Reka írta...

hat ezek tenyleg nagyon jol neznek ki :-)))). mi is szoktunk sutni, de ritkan. Gyerekkoromban szinte minden hetvegen kint voltunk az erdon grillezni, azaz "flekkenezni", ahogy nalunk mondjak.

ginko írta...

Nagyon fantasztikus kinézete van, azonnal kérem!:)

családi tűzhely írta...

Igazad van, grillezni az egyik legjobb dolog a világon. A másik legjobb dolog, megenni amit girlleztünk:)

Felhőlány írta...

Én csak ábrándozok a grillezésről, ritkán van hozzá szerencsém... és képeket nézegetek róla, mint itt Nálad! Nagyon guszta fotók! :))

Viki írta...

Én meg itt a sötét éjszakában, csak kuksizok (még jó, hogy már tul vagyok a vacsin) és csuuuudálkozooooomn :) :) s már arra gondolok, hogy nálunk a hétvégén hogyan alakul a kerti parti ? Igaz mi nem grillezni, hanem inkább talán bográcsozni fogunk, de még nem dőlt el minden, merthogy ISKOLA SZÜNET holnaptól, s szombaton BALLAGÁS :)
Bianka ! Te egy nagyon vagány csajszi vagy, hogy van erre energiád ??? :-) majd meséld el, hátha tudnám kamatoztatni :)))) Egy tippem van: küldj egy kis fiatalitó szert nekem. Jó lesz, ha bóti is :)))))

Névtelen írta...

Húú, nagyon jól néznek ki!:) Húst sütni a szabadban én is szeretek, bár ugye nekem ez újdonság, mivel panelban nőttem fel. Petiék kertes házában ismerkedtem meg vele. :)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Én is panelos vagyok, csak a telken szoktunk grillezni, ha összejön a baráti brigád.
Mindenkinek küldök kóstolót, mert szerintem hétvégén is lesz, mert egy kicsit hűl a levegő és nem sülünk oda :)

Viki én is kérdezhetném tőled :)))

Ami írta...

Imádom a grillezett dolgokat...nyami! Nagyon guszta :)

Dia írta...

Jajj Bianka, már azt hittem lemaradtam... De látom, hogy csak 19.-20.án kell publikálni. Egyébként istenien néz ki!

Araniel írta...

Hétvégén mi is grilleztünk, imádom. Ezek a husik pedig nagyon guszták :)
Mivel még van újburgonya, szoktam becsomagolni pár apróbb szemet alufóliába és bedugni a parázsba. Isteni köret lesz, félbevágva egy pici vajjal :)

Bianka írta...

Köszönöm

Burgonyás fóliás nagyon finom

Kata írta...

Szívesen lettem volna nálatok vendégségben, nekem is pont ezek a husik a kedvenceim, a csirkecombbal kiegészítve:)
Köszi itt is, hogy velem játszottál!

Tűzpadka írta...

Nem kell szerénykedned. nagyon ügyesen készítetted el a húsokat. A marhahúst én is most anulgatom...ott állítólag nem a pácolás a jellemző, az igazi ínyencek úgynevezett "érlelt húst " vesznek. (nekem nem jött be). Most egy régi olasz recepttel foglalkozom . Ott például pácolta a marhahúst...1550 körül:)
Sok sikert és jó grillezést neked!

Bianka írta...

Köszönöm