Pénteken mindig hamarabb érek haza. Így gyorsan nekiálltam a vacsinak, mert megtudtam, jön a férjem legjobb barátja. A szombatra tervezett leves már főtt, így gyorsan nekiálltam ennek a könnyű kis menünek. A diétások a burgonya helyett salátát tegyenek bele.
Csirkemell – só – bors – tojás – liszt – zsemlemorzsa
Burgonya (most újburgonyát használtam) – hagyma – só – bors – cukor – ecet – negyed zellergumó vagy zellerlevél
A csirkemellett megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsában forgatjuk és bő forró olajban megsütjük. Vagyis ezt mindenki tudja :)))
Az újburgonyát megfőzzük a zellerrel, mert sokkal finomabb íze lesz (a salátába nem kell beletenni) és karikákra vágjuk. Kisebbeket félbe. Ha régit használunk, akkor héjastól, majd főzés utána megpucoljuk és ezt is vastagabb karikákra szeljük.
Készítünk egy salátalevet (só, bors, ecet, víz, cukor – mindenki ízlése szerint), annyit, ami befedi majd a burgonyákat. Ha kész hozzáadjuk a vékony szeletekre szelt hagymát is. Az a legjobb, ha fogyasztás előtt állni hagyjuk pár órát, hogy hűljön, mert hidegen fogyasztandó. Szerencsére nem voltak annyira éhesek, így az enyém is hűlhetett két órát
Csirkemell – só – bors – tojás – liszt – zsemlemorzsa
Burgonya (most újburgonyát használtam) – hagyma – só – bors – cukor – ecet – negyed zellergumó vagy zellerlevél
A csirkemellett megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsában forgatjuk és bő forró olajban megsütjük. Vagyis ezt mindenki tudja :)))
Az újburgonyát megfőzzük a zellerrel, mert sokkal finomabb íze lesz (a salátába nem kell beletenni) és karikákra vágjuk. Kisebbeket félbe. Ha régit használunk, akkor héjastól, majd főzés utána megpucoljuk és ezt is vastagabb karikákra szeljük.
Készítünk egy salátalevet (só, bors, ecet, víz, cukor – mindenki ízlése szerint), annyit, ami befedi majd a burgonyákat. Ha kész hozzáadjuk a vékony szeletekre szelt hagymát is. Az a legjobb, ha fogyasztás előtt állni hagyjuk pár órát, hogy hűljön, mert hidegen fogyasztandó. Szerencsére nem voltak annyira éhesek, így az enyém is hűlhetett két órát
9 megjegyzés:
Hagymás krumplisali, imáááádoooom! :D
Mmmmm :) Kérnék szépen!
Mi a végén is bele tesszük a zellert a saliba :) ISTENI!
Hasonló burgonyasalit szoktunk csinálni mindig karácsonykor a rántott halhoz, csak az lilahagymás. Nagyon szeretem. Bár a hagymát sosem eszem meg belőle, azt nem szeretem^^""
Jaj de finom mindkettő!
Húú, de fincsi lehetett!!!
Én is zellerrel főzöm meg a krumplit, olyan finom íze lesz tőle.:))
Finom! Finom! Finom!
Kérek! Kérek! Még! Még!
Hát igen a rántott hús,bármiből legyen finom és ez a köret meg nagyon illik hozzá!Nagyon fini lehetett:)
Nagyon guszta mást nem tudok mondani!
Minden amit készítesz az! :)
Ez a párosítás nekem mindig bejön:)
Megjegyzés küldése