2010. júl. 20.

Gyümölcsrizs

Hirtelen felindulásból készítettem. Mosogattam és jött az ihlet, hogy jó lenne készíteni valami finomságot. Így adódott a lehetőség, hogy a nyaralás miatt hűtőürítés viszek végbe és még volt egy fél liter bontatlan tejem, amit el akartam használni. Gyümölcs, rizs mindig van, meg friss vanília rúd Szepytől, így adott volt a lehetőség.
½ l tej – egy fél bögre víz (fokozatosan) - egy nagy bögre kerek szemű rizs – ízlés szerinti cukor (diabetikus) – vanília rúd – citrom – fahéj – 4 karika ananász – 1 nagyobb nektarin – banán – 1 nagy kanál margarin – csipet só – csokoládé forgács – 2 dl tejszín – habfixáló
A tejet, vízzel, vanília rúdból kikapart magokkal, csipet fahéjjal, sóval és ízlés szerinti cukorral feltesszük forrni. Majd hozzáadjuk az előre jól átöblögetett rizset és kevéske reszelt citromhéjat. Lassú tűzön, sűrű kavargatás mellett készre főzzük. Óvatosan, hogy ne égjen le, ha még szükséges pótoljuk vízzel. Közben keverjük hozzá a kanál margarint, amitől lágyabb lesz. Ha kész hagyjuk hűlni és hagyjuk, hogy a rizs magába szívja a maradék nedvességet. Ha már kihűl, fontos a tejszín miatt, amit előzőleg habfixálóval felverünk és óvatosan hozzá keverünk a felkockázott gyümölcsökkel együtt. Pár szemet hagyjunk a tetejére. Csoki forgácsokkal díszíthetjük.

8 megjegyzés:

Ami írta...

Írtó guszta :)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

hüüü de jo volna ......Bianka ez Isteni!!!

Krisztu írta...

Bárcsak valaki kényesztetne ilyen finomsággal...:)

Gicus írta...

Nagyon jól hangzik. :) Most nekem is jólesne.

Juci írta...

A kép tökéletes! De finom lehet ez a desszert!

Mary írta...

Nagyon szép lett! Nálunk ezt csak én enném így nem készítek!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm.
Ez csak az enyém volt, mert csak én eszem :)

Reka írta...

En mar nagyon gyakran csinaltam gyumolcsrizset, a ferjem kedvence, de meg mindig adodnak ujdonsagok, nem hasznaltam bele tejszint. Csodalatosan nez ki, nagyon finom lehet :-)))).