2010. júl. 21.

Tejfölös zöldbabfőzelék „1/2V”

Nagyon szeretjük a főzelékeket, így általában egyszer egy héten főzök is. Igazán gyorsan elkészíthető egyszerű, hétköznapi finomság. Nem kell vele sokat pepecselni és egy kis husis feltéttel a férfiak álmává is tehetjük.

Fél kiló zöldbab – 1 hagyma – 1 paprika – 2 fokhagyma – majoránna – bors – pirospaprika – babérlevél – 1,5 kanál liszt – 2 kanál tejföl – só vagy ételízesítő
Az apróra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát egy kis olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a borst, majoránnát, 1 babérlevelet és egy csipetnyi pirospaprikát. Felöntjük egy kis vízzel, hogy ne égjen oda, majd hagyjuk vagy 10 percet forrni, hogy besűrűsödjön, ha szükséges pótoljuk a vizet. A hozzáadjuk zöldbabot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk vagy ételízesítsük és lassú tűzön készre főzzük. Ha megvan, tejfölös habarással sűrítsük. Vegetáriánusok, feltét nélkül fogyaszthatják.

11 megjegyzés:

egycsipet írta...

Hű, de régen ettem ilyet utoljára. Nagyon guszta!

Ami írta...

Nagyon jól néz ki, a héten én is beterveztem egy ilyen főzeléket :)

nely írta...

Imi place tare mult fasolea. Am facut si eu dar putin diferita. Data viitoare am sa incerc si reteta ta cu smantana.Super! O zi placuta!

Raindrop írta...

Imádom! Főleg, hogy tejfölös... :)
Szinte minden főzelékbe teszek tejfölt, de ehhez kötelező.
Palkónak csók!

Livi írta...

Guszta nagyon!

andi írta...

Nálunk csak én szeretem a zöldbabfőzeléket,de én nagyon:):)

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Nekem husi nélkül is jöhetne.:)

Reka írta...

Reg nem keszitettem babfoizeleket !!!! Eppen otlethianyban szenvedek az ebedet illetoen. Koszi a tippet !!!!

Bianka írta...

Nagyon szépen köszönöm

Dia írta...

Nagyon szeretem!

M írta...

Egy kicsit megkésve ugyan, de itt vagyok! :)
Nagyon finom lehet. Szinte érzem az illatát.

Jó nyaralást kívánok! :)