2010. júl. 11.

Rakott tészta

Tudjátok, vannak azok az ételek, hogy jön az ihlet, aztán kotyvasztunk valamit lesz, ami lesz alapon. Nos ez pont egy ilyen. Volt darált húsom, tésztám, kukoricám és ez lett belőle. Nem akartam megint szokásos tésztaételt tálalni, így megindult a fantáziám. Igazából bármilyen tésztát használhatunk hozzá, nekem a raktáron csak orsó volt így az került bele.

500g tészta – 600g darált hús (sertés, csirke bármi) – 1 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 paprika – 3 gerezd fokhagyma – 1 kis paradicsompüré – só – bors – majoránna – oregáno – 2 nagy kanál margarin – 30 g liszt – fél liter tej – 1 doboz kukorica – csipet cukor – sajt - szerecsendió

A darált hússal kezdjük, mert annak kell a legtöbb idő. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk, sorban ugyancsak apróra vágott hagymát, paprikát. Ha üvegesre dinszteltük, hozzászórjuk a borst, majoránnát, csipet oregánot, majd hozzákeverjük a darált húst. Ekkor sózzuk, vagy ételízesíthetjük, belepréseljük a fokhagymát és adunk egy kis vizet. Ha kész (kb 15 perc), belekanalazzuk a paradicsompürét és kis cukorral megbolondítjuk, majd még vagy 5 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Tegyük fel a tésztánkat főni, de nem készre, maradjon „al dente”, mert még megy a sütőbe.
Készítünk egy besamelt. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet a tejet, sót, borst, szerecsendiót és lassú tűzön mártássá sűrítjük.
Az egész tésztánkat keverjük bele a mártásba, majd a felét öntsük egy hőálló tapadásmentes tálba (vagy kenjük ki), rá a darált hús fele, a konzerv kukorica, a maradék tészta, majd a darált hús és a tetejét szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben pirosra pirítjuk. Ha jénai, akkor hideg sütőben.

10 megjegyzés:

Reka írta...

Nagyon jo otlet. En mindig csak tesztakent keszitettem el, de igy erdekesebb es valtozatosabb lesz :-)))).

horimarika írta...

Nagyon jól néz ki! Így tálalni is könnyebb a tésztát, mutatósabb!

Gizi írta...

Nagyon guszta, remek ötleteid vannak!!! Én is szeretem az ilyen tésztaételek.:))

Livi írta...

Nagyon guszta!
A kukorica meg tök poén benne, én is imádom :)

Andi írta...

De jó kaja!!! Guszta nagyon!!!

Mary írta...

Látszik, hogy fincsi!

Mónika írta...

Kérek egy tányérral, ha még van.?))

Csibe írta...

Hu, ezt én is nagyon szeretném!

Dia írta...

Imádunk minden tésztát! Főleg az ilyen mindent bele rakottakat!

Araniel írta...

Ó istenkém, de fini lehet.