2010. júl. 3.

Rétestésztába sült húscsíkok, fokhagymás, zöldfűszeres tejföllel

Egyszer hasonlót már készítettem darált húsból, az is nagyon tuti volt, de ez sokkal könnyebben elkészíthető és szerintem finomabb is. Az előzőnél még nem vezettem blogot, így sajnos nem tudok képekkel szolgálni. Viszont a mostani hálás modelljeimből nagy-nagy előszeretettel lakmároztunk. Az alap koncepciót a Kiskegyedből lestem el, de a saját ízlésünkre variáltam. Tökéletes, saját, család vagy vendégek részére is.
Most a két fős variációt mutatom be, ha vendégek részére készítjük, akkor számoljatok több alapanyaggal.
1 csirkemell – sültcsirke fűszer – olaj – réteslap (6 lapos, de bármi jó) – egy fél nagydoboz tejföl – só – bors – majoránna – petrezselyem – 1 gerezd fokhagyma

A csirkemellet filékre szeljük és bepácoljuk az olajban elkevert húsfűszerrel. Hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól átjárja az íz. Az sem baj, ha reggel előkészítjük és amikor jönnek a vendégek elkészítjük, mert igazából frissensült étel. Kevés olajon, vagy ha tapadásmentes olaj nélkül, süssük meg a csirkét, majd vágjuk egy kicsit vastagabb ujjnyi szeletekre. A rétestésztánkat nem kell előkészíteni, így gyorsan dolgozzunk, hogy ne száradjon ki. Tegyük fel a bő olajat melegedni és álljunk a munkának, hogy egyből sülhessenek.
A rétestésztát vágjuk ketté majd háromba, vagyis 6 lapot kell, hogy kapjunk. Majd a lapokat vegyük ketté és 3 réteggel dolgozzunk. Tegyük az egyik oldalára a csirke csíkot, majd hajtsuk rá a két rövidebb szélét és tekerjük fel szorosan. A végét egy vizes ecsettel nedvesítsük be, hogy tapadjon meg a tészta. Majd süssük ki. Nem kell sok idő, csak kapjunk egy szép aranybarna színt.
A tejfölt előre is elkészíthetjük, mert akkor sokkal ízesebb lesz. Nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát, majd mindenki ízlése szerint fűszerezheti, sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával, vagy bármilyen kedvelt otthon fellelhető finomsággal.
Ha kisült a tekercs, köretnek adhatunk hozzá salátát vagy bármi mást is, de vendégeknek csak magába a tejfölös mártogatóssal is tálalhatjuk.

9 megjegyzés:

Adri írta...

Nyamiii! Biztos nagyon fini! Szívesen megkóstolnám...:)

Livi írta...

Nagyon tuti!
Neked nem szívta meg magát nagyon a rétes tészta? Én egyszer próbálkoztam bő olajban sütni, de kb a fél olajat felvette :(

Bianka írta...

Köszönöm:)

Livi, nem mert nagyon-nagyon forró olajban kell kisütni és hirtelen. Vagyis nekem nem szívta meg magát. És előre sem kentem be, vagy nedvesítettem volna be a réteslapot, amitől pl még zsírósabb lenne. Azért kell gyorsan dolgozni.
Remélem legközelebb sikerülni fog

Puszedli írta...

Hú, ez nagyon klassz! Bár szerintem én sütőben sütve is kipróbálnám. :)

Gizi írta...

Szuper jó, nagyon guszta!!!!
Én is pont azt akartam javasolni, hogy sütőben is megsüthető. Úgy egyáltalán nem lesz zsíros, mégis átsül és finom ropogós lesz.:)

Bianka írta...

Köszi!

Nagy ölet ki fogom úgy is próbálni :)

Viki írta...

Puszedlihez társulnék és szavazok a sütőben sült mellett, mert még mindig bajban vagyunk én és az olaj :) Húúúú Bianka, ez valami csúcs, s végre nem panír!!
Ezt jól megjegyeztem magamnak mondjuk egy hüvösebb napokra. Gusztaaaaa !!

Andi/cuki írta...

Nagyon jó ötlet, nagyon guszta!:-))

Dia írta...

Ez fantasztikus! Micsoda vendégváró, olynoknak, akiknek kicsi a lakásuk és a vendéglátás nem mindig oldható meg étkezőasztalnál!