Elérkezett a kukorica szezonja. Meg az enyém is. Megállás nélkül, mint egy régi írógép kattogok a csöveken egyik végéről a másikra. Jó sósan szeretem, hogy marja a számat. Nem tudom, hogy fér belém ennyi, de ilyenkor megnyílnak a tartalék gyomorhelyek és várják a következő adagot. Férjem szerint olyan vagyok, mint egy kombájn :))) És igaza van, imádom.
Vegyünk finom zsenge kukoricát. Ha az árus néni vagy bácsi nem látja, mélyesszük bele a korműnket és ha tej szerű nedv buggyan ki, tökéletes. Tisztítsuk meg a kukoricát, belső zsenge leveleket mossuk meg a csövekkel együtt, majd fektessük el az edény alján. Rá a kukoricát és a végén még pár levelet. Ha nagyon vaskos csutkái lennének, vágjuk le. Helyhiány következtében a csöveket törjük ketté. Szórjuk meg sóval (én általában 2-3 kiskanállal teszek), öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Majd lassú tűzön főzzük készre. Na és itt jön, ahány ház annyi szokás. Van, aki azt mondja nem szabad sót tenni. Van, aki cukrot tesz, van, aki tíz percig főzi és van, aki meg két óráig :)))
Én sózom és forrástól számolva legalább 30-40 percet főzöm. Bár jártam én is, hogy olyan fajtát vettem, hogy minél többet főztem annál keményebb lett :)
Vegyünk finom zsenge kukoricát. Ha az árus néni vagy bácsi nem látja, mélyesszük bele a korműnket és ha tej szerű nedv buggyan ki, tökéletes. Tisztítsuk meg a kukoricát, belső zsenge leveleket mossuk meg a csövekkel együtt, majd fektessük el az edény alján. Rá a kukoricát és a végén még pár levelet. Ha nagyon vaskos csutkái lennének, vágjuk le. Helyhiány következtében a csöveket törjük ketté. Szórjuk meg sóval (én általában 2-3 kiskanállal teszek), öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Majd lassú tűzön főzzük készre. Na és itt jön, ahány ház annyi szokás. Van, aki azt mondja nem szabad sót tenni. Van, aki cukrot tesz, van, aki tíz percig főzi és van, aki meg két óráig :)))
Én sózom és forrástól számolva legalább 30-40 percet főzöm. Bár jártam én is, hogy olyan fajtát vettem, hogy minél többet főztem annál keményebb lett :)
13 megjegyzés:
:):):)....kombájn...:):):)...ez naggggyon jóóó:):):)
Nagyon szeretjük!
Mi is imádjuk:)
a fotóidtól teljesen megjött az étvágyam :)
Tegnap én is odatettem néhány csővel, aztán leültem blogot tunningolni.
Nem tudom még, hogy a lábos megmenthető-e? :-(
Nagyon guszta kis csövecskék, jöhetne belőle egy-kettő.:)
Én 10 percig főzöm, és mindig puha lesz.
De jók ezek a közeli képek!
Mi is nagyon szeretjük, 20-30 percig szoktam én is főzni.
Kombájn:DDD
Mi a forrástól számítva 10 percig főzzük, a néni mondta, akitől vettük egyszer még régen. Ha tényleg zsenge, nem kell több neki.
Az...kombájn-én is :DDD
Nagyon sósan szeretem szintén!!
A túrós rétesed is gyönyörű lett!!
Köszi Lányok!
Látom mindenki szereti, és képzeljétek el van a családban aki nem :O, azt nem is értem :)))
Jó a szöveg! :-))))))
:DDD
Én is sóval és én is főzöm forrástól legalább 30 percig. Addig a közelébe sem megyek, amíg nincs az egész házban kukorica-illat. :)))
Én is a kombájnon vihogok :-D :-D
Megjegyzés küldése