2010. aug. 7.

Vasvári cigánypecsenye

Egy havonta megjelenő újságban olvastam a receptet, ami egyből szimpatikus lett és gondoltam, meglepem vele a férjemet, mert rajong az ehhez hasonló ételekért.
Igen tudtam, hogy sikerem lesz vele, így mindenkinek ajánlom. Bár a recept sertésszűzet ír és én is abból készítettem, de megvalósítható, csirke- vagy pulykamellből is.

10 db sertés szűzérme – só – bors – pirospaprika – 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma só) – liszt – 3 tojás – olaj

A szűzérméket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A három tojást felverjük, teszünk bele tojásonként egy-egy csipet sót, pirospaprikát, borst, összenyomott fokhagymát és annyi lisztet, hogy egy tejfölszerű sűrű szószt kapjunk. Az érméket belemártjuk, majd bő forró olajban kisütjük. Mivel vastag a bunda, az elején, ha már beletettük a forró olajba lejjebb vehetjük a hőfokot, majd a végén újra magasabbra. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Én jelen esetben előre főtt, majd megsütött újburgonyával és savanyúsággal
Ui: rájöttem a második adag sütésnél, hogy egy kicsit túl vastagon mártottam bele az elsőnél és vastag lett a bunda, ami nem rossz, de elég vékonyabban is

9 megjegyzés:

Ildy írta...

De rég ettem ilyen bundás husit. Nagyon klassz!

kempfcandi írta...

Tyűűűű de jó ötlet.....amint lesz (új)konyhám elkészítem!
Mostani ár összébb van pakolva, nálunk a hideg kaja a menő pár napig:D

Mary írta...

Fantasztikusan néz ki! :)

Mónika írta...

Nagyon gusztusos!

Adri írta...

Ez kííínzááás!!! Annyira gusztusos!!!

Andi/cuki írta...

Nálunk nagyon szeretnénk!:-))

szepyke írta...

Huha, ez remek kis kaja!:)

És milyen előnyösek a képek róla... elég nehéz lenne nemet mondani rá!:)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Raindrop írta...

Csajszi! Ne kínozz! :D
Mennyire szép a krumpli is...
Palkónak csóközön! :D