2010. szept. 29.

Krémsajtos, fűszeres kolbászos muffin

Amióta megtanultam muffint sütni – meglepően fél éve – azóta édesen és sósan is szeretem. Mindig próbálok új ízeket és fazonokat kipróbálni, kisebb nagyobb sikerrel. Viszont itt egy sikeres kísérlet eredménye. Az alapot egy receptből néztem, de végül, egész más lett, mint tartalmilag, mint ízvilágában. Gyorsan elkészíthető 30 perc, mondhatnám egy újabb reklám alatt is elkészíthető fogás, valamint nagyon jó vendégváró vagy éppenséggel utazás, vagy kirándulás előtt is pikk-pakk kisüthető útravaló.
100g camping natúr krémsajt – egy ujjnyi kolbász – 200g tejföl – 3 kanál olaj – 1 gerezd fokhagyma – 1 csomag sütőpor – egy csapott vagy fél kiskanál szódabikarbóna – bors – majoránna – petrezselyem – csipet oregáno – 40g reszelt sajt (trapista) – 1 tojás – 1 kiskonzerv paradicsompüré – 280g rétesliszt – só

Ha kisebb formában, vagy kisebb muffin papírba sütjük 13 darabunk lesz.
Nem nagy szám az elkészítés. Mindent beleöntünk egy tálba, majd robotgéppel összekeverjük. A kolbászokat természetesen apró kockákra vágjuk a fokhagymát meg kipréseljük és a sajtot is belekeverjük. Ez az egész mozzanat, talán ha öt percet vesz igénybe. Majd kanálla minden egyes formánkat háromnegyedéig megtöltjük tésztával. A sóval óvatosan bánjunk, mert a sajtok is sósak, meg a kolbász is. Inkább a végén kóstoljuk és utólag adagoljuk ízlés szerint. 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Hidegen is finom. Ha valaki fokhagymásabba szereti az tehet többet.

18 megjegyzés:

Ami írta...

Tökéletes lenne 10óraimhoz! Kérek szépen belőle :)Nyami!

Ildy írta...

Tetszik!

Jutka írta...

Kolbászos muffin-t még sosem sütöttem, nem hangzik rosszul :)

Tücsök Bogár írta...

Ebből is szívesen ennék :) !

családi tűzhely írta...

Kolbászos muffin, de jó ötlet:)

szemirámisz írta...

Hú, ez nagyon tetszik! Sós muffint még sosem csináltam, épp ideje lesz!

Elvittem a receptet, köszi! :))

Csibe írta...

Milyen kis guszták!
Már rég csináltam sós muffint, nem igazán jött be, de ez a recept nagyon tetszik!

szandra írta...

ÁÁ de jó ötlet!
Nálunk a hot-dog muffin a menő, de ezt is tuti el kell készítenem majd...:D
Mi reggelire imádjuk a sós muffint!!!

Köszi az ötletet!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Mézigörl írta...

Mézigörl is csatlakozik a többiekhez...rá tudnék cuppanni...

Nagyon jó ez az egy reklám alatt elkészíthető fogás elnevezés! :) (érdemes lenne címkébe beleírod :))

"Bianka az egy reklám alatt elkészíthető fogások királynője" :):) hehe

Andi/cuki írta...

Annyira guszták mindig a muffinjaid(is),kedvet kapok hozzá!:-))

Norika írta...

Ma meg is sütöttem, köszi az ajánlást, isteni az íze. Ráadásul kicsit csípős a kolbászunk, így még pikánsabb.
Viszont nekem mindig kilapulnak a muffinjaim, papírral együtt, hogy csinálod, hogy Neked olyan szépen magasan maradnak?
Nóri

timus írta...

Szóval ezt kell elkészítenem, megrendelték látatlanban, de a hozzávalók alapján csak jó lehet. :) Köszi a receptet! ;)

Gizi írta...

Szuper jó!!! Szeretem a sós muffinokat, feltétlen kipróbálom.(ebben a perceben jött az ötlet, gombalevest csinálok mellé) Köszi a receptet.:)

Nelli írta...

Szeretem a sajtos muffinokat!
Mitől lesznek Neked ilyen szép magasak?

Névtelen írta...

Ezt én is megsütöm! Van valami jelentősége a réteslisztnek? Finomliszttel is működne?
Vera

Dia írta...

Ezzel Nálunk nyerő lennél!!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Lányok-fiúk, akik megsütöttétek és akik megfogjátok, nos jó kérdés, de fogalmam sincs, hogy mit csinálok. Talán szűkebb szájú muffin papírt használok, és keményebbet, ami nem engedi a papírt szétnyílni és csak fölfele tud nőni oldalra nem. Olyan a papírom, hogy a felső peremét alig lehet szétszakítani. Talán ez a titok, meg nem nyitogatom a sütő ajtaját csak a vége fele és csak réteslisztet használok.
Rétesliszt. Én úgy tanultam anyukámtól, hogy a rétesliszt a sütemények barátja, hogy miért azt nem tudom. Viszont én már nem váltogatom és habaráshoz is ezt teszem :) A másik, hogy valóba szebbek, könnyebbek és magasabbak a sütik azóta.