2010. szept. 4.

Pincepörkölt

Igazi egytálétel. Nem is kívánhatna magának többet az ember. Szabad tűzön bográcsban, de egy lakótelep falai között is remekül elkészíthető. Körettel sem kell bajlódni, mert a burgonyát belefőzzük. Igazi mindent bele fogás

40 dkg sertés vagy marhahús – 4 ujjnyi füstölt tarja – 2 ujjnyi szalonna – 2 hagyma – 1 paprika – 1 paradicsom – só – bors – majoránna – pirospaprika – babérlevél – 3 gerezd fokhagyma – 1 kg burgonya – bor
Készítünk egy
pörköltet, csak most füstölt húst is teszünk bele (szalonna, hagyma, paprika, fűszerek, és a húsok) Az a lényeg, hogy többször pirítsuk le zsírjára, mint a brassóinál és öntsük utána a folyadékot. Tegyük bele a préselt fokhagymát, hússal a bort is és a babérlevelet. Mikor már megfőttek, tegyük bele a nagyobb kockákra vágott burgonyát és főzzük készre. Habarni, rántani vagy bármi sűrítő anyaggal tuningolni nem kell, mert maga a burgonya megteszi hatását. Legyen jó sűrű, mint az alap, mint a végeredmény.

7 megjegyzés:

egycsipet írta...

Guszta! :))

Ildy írta...

Igazi magyaros egytál. Remek!

Mónika írta...

Mi is szeretjük.

Gicus írta...

Ilyet már én is csináltam, és valóban isteni!

Gizi írta...

Nem-nem, én semmi mást nem kívánnák magamnak, csakis egy tányérkával ebből a fincsi pörköltből!!:))

Nem győzöm visszanézni ezt a sok finomságot, amit addig készítettél, míg én csavarogtam.:)

Bianka írta...

Köszönöm :)

Üdv újra itthon Gizi

Mary írta...

Nagyon guszta!