Életem legjobb pogácsáját készítettem. Eltaláltam, mint állagra, ízre és sósságra is. Nincs nagy munka vele, és amíg vártam, hogy pihenjen a hűtőben elkészítettem egy desszertet is. Emiatt nagyon jól össze tudtam egyeztetni a napomat. És még a nap is kisütött :)
300g túró – 250g margarin – 300g rétesliszt – 1 sütőpor – 2 csapott kiskanál só – vegyes magvak – 1 tojás
Hogy a pogácsa ne maradjon lisztes, a pihentetés után két sütőpapír között nyújtottam ki egy ujjnyi vastagra. Majd kenjük meg tojással, szeljük kisebb kockára és szórjuk meg ízlés szerinti magvakkal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.
Sokáig puha marad.
18 megjegyzés:
Ez tök jó! Hány darab lett kábé?
A sütőhöz járó nagy tepsi és még egy kicsi. Viszont nem nagyok a kockák, olyan falatnyi max kettő. Olyan bolti nagyságúak
Kérek szépen tízóraira pár darabot:)
Nagyon guszta!
De jó!!! És ez a fotó, csodás!
Mmmm, mennyei! :)
Kérnék szépen én is!
Szeretem az ilyen magos pogikat.
Kérek szépen én is.Lassan már el is fogy, annyian kértünk.:-)
Nekem is nagyon tetszenek!!
Nagyon finooooooom!!!
Na mindjárt ki is próbálom aztán jövök vissza :)
istenien néz ki !!!!!!!4
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Kriszta majd kíváncsi vagyok milyen lett
Nagyon guszták!
Szép formásak lettek! Én eddig azért féltem sütőporos pogácsát készíteni, mert úgy gondoltam, másnapra nagyon kiszáradna. Most, hogy írod, sokáig puha marad, talán megpróbálkozom majd vele.
Nagyon guszták! :)
Szépek lettek! :)
A sütőporos pogácsa már régóta motoszkál az agyamban, de én is azt gondoltam korábban, hogy fojtós típus. De ha puha marad, még a végén én is belevágok. :)
Mindenkinek köszönöm
Igen puha marad, de azért másnpra, hogy ne száradjon ki le kell fedni valamivel
Gusztusos! :-)
Nagyon jól néz ki, biztosan ki fogom próbálni, csak én teljes kiőrlésű liszttel fogom készíteni. Az eredményről beszámolok.:)
Megjegyzés küldése