2010. szept. 20.

Túrós pogácsa (sütőporos)

Életem legjobb pogácsáját készítettem. Eltaláltam, mint állagra, ízre és sósságra is. Nincs nagy munka vele, és amíg vártam, hogy pihenjen a hűtőben elkészítettem egy desszertet is. Emiatt nagyon jól össze tudtam egyeztetni a napomat. És még a nap is kisütött :)

300g túró – 250g margarin – 300g rétesliszt – 1 sütőpor – 2 csapott kiskanál só – vegyes magvak – 1 tojás

A hideg margarint és a többi hozzávalót a tojáson és magvakon kívül jól összegyúrunk. Egy lisztezett felületen kinyújtjuk, majd összehajtjuk és újra kinyújtjuk. Ezt legalább 3X eljátsszuk, majd betesszük a hűtőbe 2 órára pihenni.
Hogy a pogácsa ne maradjon lisztes, a pihentetés után két sütőpapír között nyújtottam ki egy ujjnyi vastagra. Majd kenjük meg tojással, szeljük kisebb kockára és szórjuk meg ízlés szerinti magvakkal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.
Sokáig puha marad.

18 megjegyzés:

Ildy írta...

Ez tök jó! Hány darab lett kábé?

Bianka írta...

A sütőhöz járó nagy tepsi és még egy kicsi. Viszont nem nagyok a kockák, olyan falatnyi max kettő. Olyan bolti nagyságúak

családi tűzhely írta...

Kérek szépen tízóraira pár darabot:)

kempfcandi írta...

Nagyon guszta!

Dia írta...

De jó!!! És ez a fotó, csodás!

Ami írta...

Mmmm, mennyei! :)
Kérnék szépen én is!

Nelli írta...

Szeretem az ilyen magos pogikat.
Kérek szépen én is.Lassan már el is fogy, annyian kértünk.:-)

Gál Edith írta...

Nekem is nagyon tetszenek!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Nagyon finooooooom!!!

L.Krisztina írta...

Na mindjárt ki is próbálom aztán jövök vissza :)
istenien néz ki !!!!!!!4

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Kriszta majd kíváncsi vagyok milyen lett

Szemi írta...

Nagyon guszták!

Ms. Poppy írta...

Szép formásak lettek! Én eddig azért féltem sütőporos pogácsát készíteni, mert úgy gondoltam, másnapra nagyon kiszáradna. Most, hogy írod, sokáig puha marad, talán megpróbálkozom majd vele.

Mary írta...

Nagyon guszták! :)

egycsipet írta...

Szépek lettek! :)
A sütőporos pogácsa már régóta motoszkál az agyamban, de én is azt gondoltam korábban, hogy fojtós típus. De ha puha marad, még a végén én is belevágok. :)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm
Igen puha marad, de azért másnpra, hogy ne száradjon ki le kell fedni valamivel

mariam írta...

Gusztusos! :-)

Gasztrozseni írta...

Nagyon jól néz ki, biztosan ki fogom próbálni, csak én teljes kiőrlésű liszttel fogom készíteni. Az eredményről beszámolok.:)