Már nagyon rég nem készítettem, de most gondoltam nem csak sima karfiolt fogok alá tenni, hanem feltuningolom egy kis gombával.
Nagyon jó ötletnek bizonyult :)
1 kanál liszt – tej – 5 dkg vaj – bors – szerecsendió – majoránna – sajt (lehet füstölt is) – 1 kis fej karfiol – 4 nagyobb gomba
Készítünk egy besamell mártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy főzés közben egy sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és majoránnával ízesítjük. Mivel a gombát is jó egy kicsit előpárolni, de elveszítené az ízét sima vízben, így ezt megelőzendően pár percre dobjuk bele a mártásba. Egy kivajazott jénaiba vagy hőálló tálba fektessük el a karfiolokat, majd öntsük rá a gombás mártást. Szórjuk meg sajttal, és ha jénai hideg, ha más tál előmelegített sütőben süssük pirosra.



16 megjegyzés:
Gombásan még nem próbáltam!Köszi az ötletet!Csak úgy simán karfiolosan nagyon szeretjük.
Én mondjuk brokkolival tudnám elképzelni, azt valahogy jobban szeretem:)
nagyon guszta! :)
Zseniális! Gombásan még én sem készítettem! :)))
Jó kis cucc húsmentes napokra. Guszta nagyon!
Ez nekem is bejön ! Sajnos a lányok még nem szeretik :( , de folyamatosan próbálkozom !
Nagyon guszta, de mivel én húsos vagyok, még sonkát is szoktam rátenni.
Jó ötlet a gomba, úgy még nem csináltam. Majd legközelebb! :))
No epp ebedidoben tevedtem ide, ugyhogy johet :)
Jól hangzik, pedig a gombával kapcsolatban vegyesek az érzéseim :)
Én is gomba nélkül szoktam, de bevállalom így is!:))
Jó ötlet gombával!
Nagyon guszta! Gombásan még nem csináltam, de nekem nagyon bejönne.(a férjemnek már kevésbé, ő ragadozó:))))))
Na ezt ki kell próbálnom. :D
Nagyon finom, imadom !!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Érdemes kipróbálni, aki szereti a gombát
Hú de jó ez a sok csőben sült étel... mindet ki fogom próbálni! :o)) Karácsonyhoz a spárgás receptedet mindenképpen!
Megjegyzés küldése