Nagyon szeretem a csőben sült ételeket. Egy mert nagyon finomak kettő, mert nem igazán lehet őket elrontani, három nagyon gyorsan elkészíthetőek.
Már nagyon rég nem készítettem, de most gondoltam nem csak sima karfiolt fogok alá tenni, hanem feltuningolom egy kis gombával.
Nagyon jó ötletnek bizonyult :)
1 kanál liszt – tej – 5 dkg vaj – bors – szerecsendió – majoránna – sajt (lehet füstölt is) – 1 kis fej karfiol – 4 nagyobb gomba
A karfiolt rózsáira szedjük és előfőzzük. De ne szétfőzzük, hanem maradjanak roppanósak.
Készítünk egy besamell mártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy főzés közben egy sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és majoránnával ízesítjük. Mivel a gombát is jó egy kicsit előpárolni, de elveszítené az ízét sima vízben, így ezt megelőzendően pár percre dobjuk bele a mártásba. Egy kivajazott jénaiba vagy hőálló tálba fektessük el a karfiolokat, majd öntsük rá a gombás mártást. Szórjuk meg sajttal, és ha jénai hideg, ha más tál előmelegített sütőben süssük pirosra.
Már nagyon rég nem készítettem, de most gondoltam nem csak sima karfiolt fogok alá tenni, hanem feltuningolom egy kis gombával.
Nagyon jó ötletnek bizonyult :)
1 kanál liszt – tej – 5 dkg vaj – bors – szerecsendió – majoránna – sajt (lehet füstölt is) – 1 kis fej karfiol – 4 nagyobb gomba
A karfiolt rózsáira szedjük és előfőzzük. De ne szétfőzzük, hanem maradjanak roppanósak.
Készítünk egy besamell mártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy főzés közben egy sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és majoránnával ízesítjük. Mivel a gombát is jó egy kicsit előpárolni, de elveszítené az ízét sima vízben, így ezt megelőzendően pár percre dobjuk bele a mártásba. Egy kivajazott jénaiba vagy hőálló tálba fektessük el a karfiolokat, majd öntsük rá a gombás mártást. Szórjuk meg sajttal, és ha jénai hideg, ha más tál előmelegített sütőben süssük pirosra.
16 megjegyzés:
Gombásan még nem próbáltam!Köszi az ötletet!Csak úgy simán karfiolosan nagyon szeretjük.
Én mondjuk brokkolival tudnám elképzelni, azt valahogy jobban szeretem:)
nagyon guszta! :)
Zseniális! Gombásan még én sem készítettem! :)))
Jó kis cucc húsmentes napokra. Guszta nagyon!
Ez nekem is bejön ! Sajnos a lányok még nem szeretik :( , de folyamatosan próbálkozom !
Nagyon guszta, de mivel én húsos vagyok, még sonkát is szoktam rátenni.
Jó ötlet a gomba, úgy még nem csináltam. Majd legközelebb! :))
No epp ebedidoben tevedtem ide, ugyhogy johet :)
Jól hangzik, pedig a gombával kapcsolatban vegyesek az érzéseim :)
Én is gomba nélkül szoktam, de bevállalom így is!:))
Jó ötlet gombával!
Nagyon guszta! Gombásan még nem csináltam, de nekem nagyon bejönne.(a férjemnek már kevésbé, ő ragadozó:))))))
Na ezt ki kell próbálnom. :D
Nagyon finom, imadom !!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Érdemes kipróbálni, aki szereti a gombát
Hú de jó ez a sok csőben sült étel... mindet ki fogom próbálni! :o)) Karácsonyhoz a spárgás receptedet mindenképpen!
Megjegyzés küldése