2010. nov. 17.

Cukkinis, gombás tönköly tészta „D,V”

Ahogy egész nyáron még most sem tudok betelni a cukkinivel és a gombával. És ezt most nem azért mondom, de megtaláltam a bolognai mellé a következő kedvenc tészta ételem, talán még annál is jobban :) Könnyű elkészíteni, percek kérdése és könnyű a gyomornak is, és ha még reform tésztát eszünk hozzá maga az egészség. Az a kanál lisztecske meg belefér az életünkbe :))))

Egy közepes cukkini – 6 közepes gomba – 2 dl főzőtejszín – liszt – só – bors – frissen reszelt szerecsendió – hagyma – fokhagyma
Az apróra szelt hagymát megdinszteljük egy kis olajon, hozzáadjuk a kockákra szelt cukkinit. Fűszerezzük, és ízlés szerint fokhagymával ízesítsük. Én egy gerezd fokhagymát préseltem bele. Kb. 3-4 perc után, adjuk hozzá a vastag gomba szeleteket is. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy alaplevet, hogy a végére a sűrítés ellenére is legyen majd egy sűrű szaftunk. Pároljuk át. Keverjünk egy tejszínes habarást, majd adjuk hozzá. Közben tegyük fel főni a tésztát, hiszen a cukkininek és gombának nagyon kevés idő kell és jobb is, ha egy kicsit roppanós marad és nem nyálkás puha. Én szeretem még úgy forrón az egészet összekeverni a szósszal, hogy jól átjárják az ízek.

9 megjegyzés:

Nelli írta...

Hűűűű, de finom lehet, fiacskám nagyon szeretné.Elviszem a receptet!Köszi

Könyvlelő Kritta írta...

Gomba, cukkini egy tésztaételben, fantasztikus! Ki fogom próbálni.

Adri írta...

Én is nagyon szeretem! Pár napja grilleztünk és nem tudtam kihagyni a gomba, hagyma, cukkini kombinációt! :)

családi tűzhely írta...

Én is nagy cukkini rajongó vagyok, a recept szuper:)

Gál Edith írta...

Nagyon guszta!!!!

Zsiri írta...

Hú de guszta!

Praliné Zsuzsi írta...

Szép fotók, megkóstolnám :)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm :)

Mézigörl írta...

Csatlakozom a többiekhez! Finom összetevők, egyszerű elkészítés és még egészséges is! Kell ennél több??? Neeeem! :)))