2010. nov. 19.

Elő karácsonyi, karácsonyi keksz :) + díj

Gondolom feltűnt már mindenkinek, hogy nagyon szeretjük a kekszeket. Kellemes levezető desszertje egy nehéz napnak. Mikor végre kényelembe helyezi magát az ember egy izgalmas olvasmánnyal, filmmel és ropogtathatja a finomságokat. Emellett miért karácsonyi? Mert sütés közben ünnepi illat és hangulat lengi be a lakást.

250g liszt – 1 kiskanál sütőpor – 150g szobahőmérsékletű vaj – 125 g cukor – 1 vaníliás cukor – csipet só – 1 kiskanál fahéj – 1 tojás sárga – 1,5 evőkanál kakaó – egy kanál rum – porcukor

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kézzel dolgozzunk és jól gyúrjuk össze.
Ha megvagyunk, fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára pihenni. Az idő letelte után egy sütőpapíron (nagyon ragadós a tészta), vagy kilisztezett munkapulton nyújtsuk kb. fél cm vastagra. Egy kisebb pohárral vagy formával szaggassunk kb. 3 cm átmérőjű köröket. Ha lusták lennénk ennyit pepecselni, akkor nedves kézzel formázzunk golyókat, majd enyhén lapítsuk le. Ettől egy kicsit rusztikusabb lesz, nem veszít semmit élvezeti értékéből. Majd tegyük egy sütőpapíros tepsire távolságot hagyva a kekszek között. 180 fokos előmelegített sütőben 13 perc alatt süssük készre. Hagyjuk hűlni. A végén szórjuk meg porcukorral. Mivel én nem rajongok érte, nagyon ligtosan szoktam megszórni. Ha marad, :) kekszes dobozban, több napig is eláll.

Mézigörltől, Diától és Zsiritől kaptam két kedves díjat, aminek nagyon örülök és nagyon szépen köszönöm nekik, hogy gondoltak rám.
Én nem leszek ennyire megfontolt, hanem ezt a díjat tiszta szívből szeretném az összes én általam rendszeresen olvasott blog és egyben ezek íróinak, blogtársaimnak ajánlani. Legyen élet vagy gasztronómiai jellegű.

12 megjegyzés:

Dia írta...

Hahóó, Tőlem is kaptál díjat!

Bianka írta...

Bocsánatodért esedezem, valóban :))) korrigálok

Nelli írta...

Gratula a díjhoz Bianka!
A keksz biztos fincsi!:-)

Mary írta...

Szépek a kekszek! Én is gratulálok a díjakhoz! :)

Mézigörl írta...

Gratula a díjakhoz! A kekszek pedig csodásak! Tényleg nincs jobb annál, amikor a nap végén nyugiban ropogtathatjuk az ilyen finomságokat! :-D

Gabriella írta...

Jól néznek ki a sütik. :-) Gratula a díjhoz.

Csibe írta...

Sok-sok keksz! Szeretem!

Gizi írta...

Nagyon guszta kis kekszecskék, én is szívesen elropogtatnám.:)

Gratulálok a díjakhoz!!!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Écóka írta...

Hűű, ez a süti nagyon jól hangzik!! :) Tuti kipróbálom! ;)

Felhőlány írta...

Csodás recept, mentettem! :)
A megvalósítására nem fog hamarosan sor kerülni, de ami késik... :))

Foodafok írta...

Mint mindenki én is szeretek Tv előtt ropogtatni valami nasit, bár nem egészséges. Receptet kipróbáljuk,... de mikor? Rengeteg recept várólistán. Viszont GRATULÁLOK a Díjhoz!!