2010. nov. 10.

Gyümölcssaláta

Néha kellenek az ilyen ligtos napok, amikor az ember nem csinál semmit és még a kezét is lusta megemelni és, ha meg is emeli, akkor valami minimális erőlködéssel.
Szerintem ebbe a kategóriába tartozik a gyümölcssaláta is. Amikor ennél valami gyümölcsöt, de unod a banánt és jó lenne egy kis életet vinni a hűtőben rejlő darabokra.
Ilyenkor ne sajnáljunk befőttet bontani, mert annak levével, főleg ha házi igazi remekművé tehetjük a kompozíciót.
Nálunk a következő alapanyagok voltak otthon: szőlő, banán, alma, meggy. De mindenki tehet bele bármit amit megkíván. PL meggy helyett mehet ananász konzerv, és annak leve….
És amit én nagyon szeretek és remélem, sokan csatlakoznak, hogy így készítik vagy fogják, hogy a lébe szórok egy kis fahéjat valamint pár csepp rumot. Isteni aromája lesz tőle. Igazi desszerté alakul át. Hagyjuk vagy fél órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.

9 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Kérhetek? :)

Nelli írta...

Én is jelentkeznék!:-)

Mézigörl írta...

Királyság!!! :))

ivan írta...

Azt hiszem én ennek a fogyasztását bevezetem nálunk. Evés előtt, evés után,(gondolkodom,hogy esetleg evés közben is),ja, és vacsoránál ismételni.

Nea írta...

Mennyei kísértés.

Csibe írta...

Egy kicsit nagyobb pohárkával mennék! Kapok? :)

Mary írta...

Egyszerűen nagyszerű! :)

Tücsök Bogár írta...

Nekünk is jöhet :))) !

Bianka írta...

Úgy látom következő alkalommal dupla adagot kell gyártanom, hogy mindenkinek jusson

Köszönöm :)