2010. dec. 27.

Csokoládés, diós gluténmentes sütemény

Nem karácsony a karácsony sütemények nélkül, így az én szeretet nővéremre gondolva készítettem ezt a finomságot. Az az igazság, hogy nem is lehetett rajta érezni, hogy rizslisztből készült, csak az állagán, mert sokkal porózusabb volt. Kerestem én neki való lisztet, de sehol sem találtam, hiánycikk volt az ünnepekre tekintettel. Fontos, hogy a kakaót is figyelmesen olvassuk el, mert amit én vettem rá volt írva, hogy nyomokban tartalmazhat lisztet is. Nos, ekkor vettem 81% csokoládét és azzal turbóztam fel a piskótát.

4 tojás – 10 dkg cukor – 25 dkg rizsliszt – 10 dkg vaj vagy margarin – 4 evőkanál tejföl – 1 csapott evőkanál sütőpor – egy fél citrom reszelt héja – egy csapott kiskanál fahéj – 6-7dkg csokoládé (ezt tettem) vagy ha megfelelő az állaga 3 kanál kakaó, amit beleszámolunk a liszt tartalomba – 3 marék negyedelt dió

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, fahéjjal, citrom reszelt héjával, majd sorban a tejföllel, olvasztott margarinnal, olvasztott csokoládéval, sütőporral, liszttel és előre pörkölt dióval. Legvégén óvatosan hozzáadjuk a fehérjét is. Egy kisebb tepsit kikenünk, majd jól belisztezünk és beleöntjük a masszát, amit 180 fokra előmelegített sütőben készre sütünk, ha szükséges és nagyon égne a teteje dobjunk rá egy alufóliát. Tűpróbával ellenőrizzük.
Képek tálaláskor készültek :)

13 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon szuper, ötletes süti!

Dia írta...

Jó tesó vagy, hogy ennyire figyelsz erre!

sara & Miki írta...

Apetisant, asi servi o bicata. Pup!

Mary írta...

Szépre sikerült!:)

Bianka írta...

Köszönöm Lányok

Ami írta...

nagyon nagyon guszta!

Mézigörl írta...

Istenien néz ki! :-DDD

Reka írta...

Rendes tolef, hogy masra is gondoltal!!!!

Unknown írta...

Szia Bianka!
A 25dkg liszt alatt milyen lisztre gondoltál?Ha gluténmentes akkor nem lehet búzaliszt.
Üdv.Jutka

Bianka írta...

Köszönöm
Juci bár az előszóban írtam, hogy rizslisztet használtam, javítottam a hozzávalóknál is, hogy egyértelmű legyen
Köszönöm :)

Unknown írta...

Szia Bianka!
Ne haragudj,de először a hozzávalókat néztem meg aztán, olvastam el az előszót.Akkor vettem észremikor már leküldtem a megjegyzést,de azért köszi!

Unknown írta...

Majd a barátnőmnek leírom,mert az ő egyik lánya is gluténérzékeny.

Unknown írta...

Szia! Remek recept, de kb. hány percig kell sütni?