Azért hívom mindent belének, mert váratlan vendégek esetén, ahogy nálunk is megtörtént, mindent bele dobva egy remek kis összeállítást kapunk. Tényleg elég rá egy fél óra, csak akkor igénybe kell vennünk a mikró áldásos hatását, hogy a tésztánkat a kifagyasztó programmal munkaképessé tegyük. Azután, ami a hűtőnkbe van, mehet is bele, sütő és kész is. Majd várhatjuk a dicséreteket, hogy hogyan is voltunk képesek ennyire gyorsan dolgozni, mikor nem is vártuk őket :) Persze azt is meg kell értsék, hogy modellkednie is kell az ételnek, nem lehet csak úgy nekiesni :)))
Leveles tészta – egy kis konzerv kukorica – 2 ujjnyi füstölt, főtt császárszalonna (vagy ami van) – egy jó 20 dkg sajt (lehet fele füstölt is) – só – bors – metélőhagyma – csipet fokhagymasó – 1 tojás
Előkészítjük a leveles tésztánkat. Ha van időnk, szobahőmérsékleten fagyasszuk ki, de ha nincs akkor mikróban (de csakis a kifagyasztó programmal és óvatosan, hogy nem legyen nagyon puha). Addig készítsük elő az alapanyagokat, ami szükséges vágjuk fel. Ha nincs metélőhagyma jó a sima vékonyra szelt hagyma is.
Egy lisztes munkapulton nyújtsuk vékonyra a tésztát. Én meg szoktam szórni egy kis sóval és belenyomkodom, majd sajttal, kukoricával, szalonnával, fűszerekkel és hagymával. Nem vagyok híve a fokhagymasónak, de itt most jó hasznát vehetjük. Jó szorosan tekerjük fel (közben kenjük meg a szélét tojással a tapadás érdeklében), majd vágjunk kb. 3 cm szeleteket. Egy sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd megkenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Még a tetejét is meg lehet szórni sajttal. Én már nem tettem.
Leveles tészta – egy kis konzerv kukorica – 2 ujjnyi füstölt, főtt császárszalonna (vagy ami van) – egy jó 20 dkg sajt (lehet fele füstölt is) – só – bors – metélőhagyma – csipet fokhagymasó – 1 tojás
Előkészítjük a leveles tésztánkat. Ha van időnk, szobahőmérsékleten fagyasszuk ki, de ha nincs akkor mikróban (de csakis a kifagyasztó programmal és óvatosan, hogy nem legyen nagyon puha). Addig készítsük elő az alapanyagokat, ami szükséges vágjuk fel. Ha nincs metélőhagyma jó a sima vékonyra szelt hagyma is.
Egy lisztes munkapulton nyújtsuk vékonyra a tésztát. Én meg szoktam szórni egy kis sóval és belenyomkodom, majd sajttal, kukoricával, szalonnával, fűszerekkel és hagymával. Nem vagyok híve a fokhagymasónak, de itt most jó hasznát vehetjük. Jó szorosan tekerjük fel (közben kenjük meg a szélét tojással a tapadás érdeklében), majd vágjunk kb. 3 cm szeleteket. Egy sütőpapíros tepsibe helyezzük, majd megkenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Még a tetejét is meg lehet szórni sajttal. Én már nem tettem.
17 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet!
Én is gyakran használom a leveles tésztát, ha hirtelen kell valamit sütni, bár én jobb szeretem a frisset, azt nem kell olvasztani :-))
Arata apetisant. O zi frumoasa.
Ezek a legjobbak. Gyors és finom!
Tényleg jóötlet,én is seretem bevetni.
Ezeket a mindent bele csigákat én is nagyon szeretem. :)
Klassz, nagyon :)
Mi is nagyon szeretjük az ilyesmit:)
Nagyon jó ötlet, mi is gyakran készítünk ilyesmit :)
Nagyon guszta lett, elfogadnám :)
Kettőt kérek! :)
Nagyon éhes vagyoooook ! - maradt még ?
Ma már többször jöttem Hozzád, csalogatott ez a csoda, de mindíg elkalandoztam a blogodon. (Nem tudom behozni a lemaradásaim, még az olvasásban sem).
Na de majd egyszer :-)
OFFolok is egy kicsit ! Gratulálok a 200. rendszeres olvasódhoz, s ha jól láttam: Gesztenye? :-)
Nagyszerű ötlet! A leveles tészta pedig jó kis találmány! Én is gyakran fordulok hozzá! Grat a 200. olvasódhoz! :-D
Nagyon guszta!! Esetleg közelebbi kapcsolatba kerülhetnék az egyik modellel???:))
Finom nagyon!Én is szeretem a csigák variálhatóságát!:-)
Köszönöm
Nagyszerű ez a leveles tészta, tényleg életmentő lehet egy spontán rágcsához. Ezt a variációt viszont az íz kedvéért fogom kipróbálni! (Eszti)
Megjegyzés küldése