Nem egy nagy szám nem is azért írom, hanem inkább csak ötletelés végett. Bár biztos sokatoknak jutott már eszébe, de én most készítettem először a szilveszteri asztalra szezámmagos fasírtgolyót. Azért szeretem, mert hidegen melegen fogyasztható, így előre is elkészíthető, nem nagy munka, kivéve a sütés, de ha van az embernek fritőze, akkor az sem egy nagy „vas is das”, és ha az embernek van egy férje, aki még a gombócolást is vállalja akkor maga az éden :)))) Praktikus mert tálalhatjuk, magában, kenyérrel, sajttal, zöldségekkel és ezernyi variációban. Bőven 6 főre
Fél kiló sertés darált hús (lehet pulyka, csirke is) – sok-sok fokhagyma – fél hagyma – pirospaprika – só –bors – szemlemorzsa – 3 tojás – 2 zsemle - szezámmag - ízlés szerint zöldfűszereket is tehetünk hozzá
A zsemléket beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, a tojásokhoz és ízlés szerint fűszerezzük. Azért írom, hogy ízlés szerint, mert van, aki fokhagymásabban (én) vagy van aki kevésbé stb… A masszába is tegyünk egy kis zsemlemorzsát. Mondjuk, mi szárazabban szeretjük, de hallottam, hogy van, aki burgonyát reszel bele, hogy levesesebb legyen. Nekem olyankor, olyan érzésem van, hogy nyers marad :)
Formázzunk kisebb golyókat, majd forgassuk meg a szezámmagos zsemlemorzsába. Ha gondoljuk, tehetünk a masszába is. Bő forró olajban süssük ki.
2011. jan. 4.
Fasírtgolyó szezámaggal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Nagyon finom!Én is szárazabban szeretem!:-)
Jöhet 1-2 golyóval:)
A golyó is ász, de nálam a szerpentin mindent visz:) Hol lehet ilyet kapni????
Köszi Lányok
Vica nem tudom az egyik vendégünk hozta, de majd megkérdem csak szólj rám, hogy meg is mondjam neked a választ :D
Molto grazioso il tuo blog, ciao
buon anno nuovo
Lájk lájk! :)
Tetszik, nagyon!
Úgy látszik, egyre gondoltunk szilveszterkor :) Én fetasajtkockákkal töltött kicsike fasírtokat csináltam, pont azért, hogy még jó lesz másnap is hidegen a maradék. De a te szezámos verziód is tetszik!
Fasírt, jöhet bármikor, bárhogyan:DD
Szuper ötlet, már nagyon régen volt nálunk, jó hogy eszembe hoztad.
Nagyon szép lett a Kijevi krémesed!!! Viszem is a receptet, köszönet érte. Tegnap megcsodáltam, írtam is hozzá, de valamiért nem sikerült elküldenem.:(
Szia barátom mindig főzés nyalánkság. Volt egy komor évkezdés, de ez történt.
Mar nagyon gondolkoztam a holnapi menun, koszin a segitseget, ez nagyon jol jott !!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nagyon helyes kis gombócok!
Csúcsszuper, isteni lehetett?!
Megjegyzés küldése