2011. jan. 31.

KFC utánzatok csirkemellből és a köret :)

A KFC csirkemellének és káposztasalátájának nem bírok ellenállni. Főleg a káposztasalátának, hiszen bármennyire is igyekszem nem lesz ugyanolyan. A KFC husinak a csípőssége a maximum, amit elbírok én is, férj is, mert nem vagyunk csípős szájúak, viszont az itthonit, már teljes mértékben csemegének készítem.
Azért csak utánzat, mert bár corn flakes bunda takarja, másban nem nagyon veri az eredetit, főleg köret gyanánt.

Csirkemell – corn flakes (natúr gabonapehely) – sült csirke fűszer (lehet kapni KFC kész fűszerkeveréket is) – fokhagyma granulátum – liszt – tojás – olaj
Köret: wok zöldségkeverék – borsó – gomba – fokhagyma – szójaszósz – olaj

A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágom és megszóróm a fűszerkeverékkel, fokhagyma granulátummal. Aki komolyabb KFC ízre vágyik, használhat kész fűszerkeveréket, vagy tehet a simába egy kis chiliport. A gabonapelyhet, (nagyobb áruházban kimérve is kapni) kisebb darabokra tőrjük, legyen poralak és maradjanak nagyobb darabok is. Szeretem, ahogy ropog a fogam között. Elkészítjük a panírt, ami liszt, tojás, gabonapehely. Majd bő, forró olajban készre sütjük.

Köretnek ciki vagy nem én wok zöldségkeveréket készítettem, mert már amúgy is nagy hátsómat, nem akartam tovább növelni sült krumplival :)))
Maga az egész zöldségkeverék elég gyengus, így mindig fel szoktam turbózni. Jelen esetben borsóval és gombával. Ízesítésnél használhatunk szójaszószt, préselt fokhagymát.

12 megjegyzés:

Dió Bisztró írta...

EGy jó kis fűszeres panír! SZeretjük:DD

Nelli írta...

Nagyon fincsi lehet!Hol lehet KFC fűszerkeveréket venni?:-)

Hobbychef írta...

Szerintem jobb és szebb mint az eredeti!

horimarika írta...

Az zöldségkeverék sosem ciki! Én imádom. Viszont KFC-ben még sosem ettem. Ilyesmit árulnak?! Nagyon jól néz ki...

Névtelen írta...

A panírral kapcsolatban kukkants rá Alíz konyhájára. Ő már elég sokmindent kipróbált KFC-ügyben :-), és legutóbb a Dexis panír jött be. Ez olyan abonett-féle izé :-), van kukoricás változata is. Ha jól emlékszem, dexis csirke a recept címe, a google hamar kidobja.

Ditta tortái írta...

Bianka,ez nagyon jó recept,nagyon jól néz ki,isteni lehet!

Mary írta...

Szép gusztusos étel!:)

Elisabeth írta...

Bianka-Na, ezt sem tudtam hogy már nálatok is van KFC chicken.
Nagyon gusztusosnak néz ki a csirkéd,
ha érdekel én neked oda adom az igaz Southern Fried-csirke receptjét, és a cole-slaw-káposzta receptjét is, ami semmi más mint majonéz, kis mennyiségü alma ecet, kis só bors, és cukor...enyi az egész.

Máskülömben kénytelen voltam az utolsó postomat le venni, és ujra fel tenni, mert Blog dijat adományozok, és te is rajta vagy-és voltál a listán.
Csak copy-paste...másold rá a te blog postodra, emlitsed meg kitöl kaptad, linkeld be, és add tovább akinek gondolod, hogy szeretnéd bele venni a NÖ TESTVÉREK KÖZÉ a női világ bloggolihoz.
Nincs szabáj hogy hány bloggolónak adj!

Gizi írta...

Nagyon finom lehet, én imádom a zöldségeket, így szívesen bevállalnám ezt az adagot.:)

Foodafok írta...

Nagyon rendben van ez a recept. Szerintem nem gond a wok zöldség köret.

Ottis írta...

Megint milyen finomság!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Elizabeth köszönöm ha leírod a receptet