2011. jan. 3.

Kijevi krémes


Hű mit is mondjak róla. Azt hiszem találtam egy új kedvenc sütikét. Nagyon bejön. A fehér krémeshez hasonlít, de ütősebbé teszi a vele sült diós hab. Viszont csak azok vágjanak neki, akik vállalják, hogy minden lapot külön kell megsütni. Na, nem egy nagy munka csak 3 lap és laponként 15 perc. Viszont sajnos van egy hátránya is, nem lehet vele leállni :)

Tészta: 40dkg liszt – 1 csomag sütőpor – 15dkg cukor – 20dkg margarin – 4 tojás sárgája – 2-3 evőkanál tejföl
Diós hab: 4 tojás fehérje – 15dkg cukor – 25dkg darált dió
Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor (dr. Oetker) – 5dl tej – 25dkg margarin – 25dkg cukor
+diómorzsalék
Érdemes a süteményt egy nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek a tészta meg puhuljon.
A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajjal és annyi tejföllel, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Egy kicsit ragadós, használjunk alá sok lisztet. Osszuk 3 részre. Közben a tojások fehérjét verjük fel, adjuk hozzá a cukrot és a darált diót. Vegyünk egy tésztarészt, nyújtsuk ki, fektessük el egy sütőpapíros tepsibe, kenjük meg a harmadolt dióshabbal, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. A tésztát nyújtsuk egy kicsit nagyobbra, mint az a tál vagy tepsi, amiben majd össze fogjuk állítani a kész süteményt, hogy a széleit majd szépen levághassuk. Nagy tepsiben sütöttem és közepesben állítottam össze. Mindhárom résszel hasonlóan járjunk el, majd hagyjuk hűlni. Közben készítsük el a krémet. A fél liter tejben főzzük meg a pudingot a hozzáadott cukorral. Ha kihűlt, a margarint verjük habosra és keverjük bele a vaníliás részt. Minden egyes lapot kenjünk meg, majd a tetejét és a végén szórjuk meg az előre pörkölt dió morzsalékkal.
Receptet
Nassolónál találtam.

23 megjegyzés:

Nelli írta...

Most kortyolom a kávémat, igazán jólesne egy szeletke belőle!:-)
Tényleg egy nagyon finom süti lehet!

Ildy írta...

Ez egyszerűen tökéletes. Nagyon ügyi vagy!:)

Elif írta...

Fantasztikus jól néz ki! Ez igen!

Ami írta...

NAgyon szép lett :)

Dia írta...

Nagyon fincsi lehet!

Gabriella írta...

Szia Bianka,

gyönyörü a krémes. Boldog újévet neked!

Praliné Zsuzsi írta...

Szuper! Imádom a diós sütikéket!

Dió Bisztró írta...

Csini süti Bianka, ügyes vagy :)

családi tűzhely írta...

Ez nagyon csábító!

Vica írta...

Ez bűnre csábítóan jól néz ki:)

ginko írta...

Ez nagyon jól néz ki, olyan nagyon gyorsan tudnék eltüntetni egy egész tálcányit.....

garlutti írta...

Hola, estoy visitando tu estupendo blog y me encantan tus recetas y tus dulces.Te invito a visitar mi blog.
Feliz Año 2011. Saludos desde España
Marimi

sara & Miki írta...

Arata minunat.

pitypang írta...

nagyon szép!!ilyet már én is sütöttem,és tényleg nagyon finom-bár nekem kissé édes:)
Bianka,remélem nem bánod,belinkeltelek a blogolos blogoba is!! :)
http://kedvteles.blogol.hu/?fav

Szemi írta...

Nagyon jól néz ki, és biztos finom!

Bianka írta...

Mindnekinek nagyon szépen köszönöm

Andi természetesen örülök neki :)

Marimi Gracias

Tu blog es bueno

Csibe írta...

Milyen szép! ...biztosan nagyon finom!

Reka írta...

Wz tenyleg utosnek nez ki!!!!

Zsiri írta...

Fogalmam sincs, hogy eddig ezt a sütit hogy nem vettem észre, de valami fenségesen guszta!!

Raindrop írta...

Egyik kedvencem. Ritkán eszem, de akkor napokig csak rá gondolok. :)
Még nem tudtam rávenni magam, hog megsüssem, talán majd most. Talán. :D

Gesztenye receptjei írta...

Ez nagyon szuper!!!
Elmentettem, meg fogom csinálni mindenképpen!

Mézigörl írta...

Jujjjjj...ezzel a sütivel már régóta szemezek! El is mentem gyorsan! Köszi a receptet! :-DDD

Vicuska írta...

Gyerekkorom óta ismerem a kijevit, imádom, kicsit másképpen készítem, de maga az alap, a habos, diós lapok isteniek benne!