2011. jan. 17.

Mandulás, borsos tejszínes csirke

Ezt a csirkés ételt, egy régi receptes újságból néztem ki. Nem vagyok nagy újság gyűjtő, mert nem igazán lenne hely, hol tárolni, annyit vásárolok belőlük, viszont, ami oldal vagy recept megtetszik benne, kitépem és megtartom. Így abból is van már pár mappányi, de néha előveszem, átnyálazom és választok egy finomságot.
Ez is egy ilyen alkalommal ragadta meg a fantáziám, mert nagyon szeretem a tejszínes ételeket, könnyű és gyors kajának tűnt, valamint felkeltette érdeklődésem a fogam között roppanó mandula :)

1 csirke mell – 4 marék mirelit borsó – 1 hagyma – 1 kisebb paprika – só vagy ételízesítő – bors – majoránna – szerecsendió – petrezselyem – 3 marék szeletelt mandula – 2 dl főző tejszín – liszt – 10 dkg margarin – 2 gerezd fokhagyma

A megolvasztott margarinon megfuttatjuk az apróra szelt hagymát és paprikát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirke mellett. Pirítsuk fehéredésig, majd szórjuk meg a borssal, majoránnával, préselt fokhagymával, és öntsük fel vízzel vagy alaplével. Ha víz, akkor ételízesítővel, ha alaplével akkor sóval ízesítsük. Ekkor már egyből mehet bele a borsó is. Főzzük készre. Készítsünk egy tejszínes habarást, amivel besűrítjük. Szórjuk meg a frissen őrölt szerencsedióval. Mikor mindennel kész vagyunk, keverjünk bele két marék előre pirított mandulát és 2-3 csipet petrezselymet, de már nem főzzük tovább. Tálaljuk tésztával és szórjuk meg a maradék pirított mandulával.

13 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon jól néz ki! :)

Juci írta...

Nálam is csirke lesz ebédre, de még nem döntöttem milyen formában!

Gesztenye receptjei írta...

Szeretem az ilyen kajákat, nagyon jól néz ki:-))

Jutka írta...

Jól hangzik :)

Dió Bisztró írta...

Tészta minden formában!

horimarika írta...

Szimpatikus nagyon!

Ditta tortái írta...

Nagyon finom,guszta ételt készítettél,jó kombináció.

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon izgalmassá teszi a mandula, tetszik!

trinity írta...

Fincsi a mandulával!

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett, most jöhetni is egy adag belőle.:)

Anikó írta...

Húú de megéheztem! Nagyon szép látvány...

Viki írta...

Hozzám is jöhet ! bár már elég késő van, de elteszem holnapra :))

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm