2011. jan. 19.

Zöldséges-csirkés, zöldséges saslik

Télen, nyáron nagyon szeretjük a saslikot. Bár a nyári egy kicsivel finomabb, mivel parázson sül, és nem mellesleg nyár van és meleg :), de a téli is feledtetheti velünk a hideg borongós időjárást. Ha friss salátával tálaljuk és felkapcsoljuk a villanyt, igazi napsütéses feelingünk lesz :))). A mai változat, húsevőknek és kerülőknek is kedvez. Csirkemell – nagy fejű gomba – cukkini – hagyma – paprika – húsfűszer – olaj – fokhagyma Mennyiséget nem írtam, mert függ a saslikok számától, méretétől. Akinek nincs saslik „rúdja” vagy nem tudom, hogy nevezzem, használjon beáztatott hurkapálcát. A csirkét nagyobb kockákra, a cukkinit szélesebb karikákra, a nagy fejű gombát és hagymát négybe a paprikát vastagabb szeletekre vágjuk. Ízlés szerint szúrjuk fel a pálcára. Aki húsosan szereti. csempésszen rá pár csirke mellett is. Aki nem szereti a cukkinit vagy a gombát az hagyja ki. Keverjünk be egy pácot. Jelen esetben sült csirke fűszert, olajat és préselt fokhagymát használtam, amivel jól bekentem a feltűzdelt nyársakat (ecsetet használtam). Hagyjuk pár órát pihenni, majd egy enyhén kiolajozott nagy tepsibe fektessük egymás mellé és süssük készre. Ha nagyon vastag lenne a csirke és félnénk, hogy nem sül át, egy negyed órára takarjuk le fóliával.

11 megjegyzés:

Viki írta...

Ez kéremszépen felér egy kora reggeli izgatással :))))) de azért csak nyugodtan izgassa a gyomornedveim. Nagyon guszta !!!!

kempfcandi írta...

Jaj de fincsón néz ki, nyam:D

ginko írta...

Ér ilyet akár reggelire is enni? Mert ha igen kibattyogok és megnézem mi van a hűtőben!!

Dia írta...

Nagyon finomak!

Nelli írta...

Én ilyen hideg, párás, ködös időben is vittem egy nyársat!:-)
A cukkinit különösen szeretem rajta.

Hobbychef írta...

Imádom a saslikot. Már alig várom, hogy begyújthassam a kertben a grillsütőmet.

Praliné Zsuzsi írta...

Ez milyen jó ötlet egy könnyű vacsinak! Köszi!

Zsiri írta...

Nagyon ötletes, a salátaágyért pedig külön pirospont :)

Ditta tortái írta...

Mi is imádjuk,habár csak kint az udvaron szoktuk készíteni,már alig várom,hogy jó idő legyen,főleg így hogy Nálad megláttam,guszta:-)

Anikó írta...

De jó lenne megkóstolni!!

Szemi írta...

Hát ez valami istenien néz ki!