Maradékok felhasználására készült, végül vendégsüti lett belőle . Barátnőmnek hétvégén volt a szülinapja és tegnap áthívtak minket egy kis after partyra. A legjobbkor jött a hívás, amikor is szedtem ki a sütit a sütőből, így megpecsélődni látszott a sorsa, vittük magunkkal.
Meglepően jól illik a kókusz a mákkal. Finom pihe-puha tésztája van és ha szépen lefedjük másnapra is puha, nagyon élvezhető marad.
Tészta: 50 dkg liszt – fél kocka élesztő – 3 kanál cukor (2 sima, 1 van. cukor) – 2,5 dl tej – 1 tojás – 8 dkg margarin – csipet só
Töltelék: 13dkg (mák és kókusz keveréke, nem fontosak az arányok nálam a mák dominált) – 2 kanál cukor – 1,5 dl tej
+ egy bögre tej – 2 kanál vaníliás cukor
A töltelékkel kezdjük. Feltesszük forrni a tejet a cukorral és belekeverjük a mákot és kókuszt, majd átforraljuk. A cukor lehet több, mivel mi nem vagyunk édesszájúak nekünk elég volt.
A tésztához felfutatjuk az élesztőt (langyos tej, 1 kiskanál cukor, élesztő, 2 kiskanál liszt, meleg hely). Ha szépen feljött hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Dolgozzunk a robotgép csigás végével. Ha összeállt a massza adjuk hozzá az olvasztott margarinunk ¾ részét és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Egy lisztes munkapulton nyújtsuk közepesen vastagságura, majd kenjük meg a töltelékkel és szorosan tekerjük fel. Vágjuk kb. 2,5 fél ujjnyi vastag szeletekre és fektessük egy kikent tepsibe. Kenjük meg a tetejét a maradék margarinnal és tegyük meleg helyre egy órát kelni. Utána, 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Amikor már úgy érezzük, hogy majdnem kész (kb. vége előtt 5 perccel) locsoljuk meg a meleg vaníliás cukros tejjel. Ha sütés közben nagyon égne a teteje fedjük le alufóliával. Fényes felületével felfele.
Meglepően jól illik a kókusz a mákkal. Finom pihe-puha tésztája van és ha szépen lefedjük másnapra is puha, nagyon élvezhető marad.
Tészta: 50 dkg liszt – fél kocka élesztő – 3 kanál cukor (2 sima, 1 van. cukor) – 2,5 dl tej – 1 tojás – 8 dkg margarin – csipet só
Töltelék: 13dkg (mák és kókusz keveréke, nem fontosak az arányok nálam a mák dominált) – 2 kanál cukor – 1,5 dl tej
+ egy bögre tej – 2 kanál vaníliás cukor
A töltelékkel kezdjük. Feltesszük forrni a tejet a cukorral és belekeverjük a mákot és kókuszt, majd átforraljuk. A cukor lehet több, mivel mi nem vagyunk édesszájúak nekünk elég volt.
A tésztához felfutatjuk az élesztőt (langyos tej, 1 kiskanál cukor, élesztő, 2 kiskanál liszt, meleg hely). Ha szépen feljött hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Dolgozzunk a robotgép csigás végével. Ha összeállt a massza adjuk hozzá az olvasztott margarinunk ¾ részét és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Egy lisztes munkapulton nyújtsuk közepesen vastagságura, majd kenjük meg a töltelékkel és szorosan tekerjük fel. Vágjuk kb. 2,5 fél ujjnyi vastag szeletekre és fektessük egy kikent tepsibe. Kenjük meg a tetejét a maradék margarinnal és tegyük meleg helyre egy órát kelni. Utána, 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Amikor már úgy érezzük, hogy majdnem kész (kb. vége előtt 5 perccel) locsoljuk meg a meleg vaníliás cukros tejjel. Ha sütés közben nagyon égne a teteje fedjük le alufóliával. Fényes felületével felfele.
12 megjegyzés:
Hu, ez nagyon nagyon finom! Kár, hogy már biztos elfogyott az utolsó falatig.....így kénytelen leszek megsütni, hogy megtudjam tényleg jó-e a mák kókusszal!!:)
Jól néz ki, biztos finom volt! :)
hmmmmmm de jo volna egy darab!!!
Kikéne próbálnom de nem tudom családom mit szólna hozzá!:D
Nagyon finom lehetett,gondolom egy szemig elfogyott:-)
Nagyon guszta! :))
Csigalassúsággal kéne enni, hogy tovább tartson. Nagyon guszta.
Nagyon szuperül néznek ki! Én sem gondoltam még a mák-kókusz párosításra, nagyon érdekes!
JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ !
Nagyon finom lehetett, gondolom a barátaid büszkék voltak rád.:)
Jo otlet: kokusz-mak,fincsi!!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése