2011. febr. 10.

Mandulás csirkefalatok salátával

Gyors, finom és, ha az olajban sütés leszámítjuk egészséges is (szerintem az is belefér :) ). Remek vendégváró és családi vacsora. Nagyon kedvelem az ilyen fajta összeállításokat. Most a mandulára esett a választásom, de kivételesen kisebb darabokra klopfoltam. Aki nem szereti az olajban sütést, szerintem sütőzacskóban is elkészítheti. A salátáról meg nem is tudok mit írni, úgy finom, ahogy van :)

Csirkemell – liszt – tojás – mandulaforgács – zsemlemorzsa – csirkefűszer – olaj
Saláta zöldségek

A csirkemelleket kisujjnyi vastagságura szeleteljük, majd jól megszórjuk sült csirke fűszerrel. Utána lisztbe, tojásba és mandulás zsemlemorzsába forgatjuk. A mandulát klopfolóval kisebb darabokra törjük. Az arány negyed zsemlemorzsa a többi mandula. Bő forró olajban kisütjük.
A salátát mindenki ízlése szerint állítsa össze. Nálunk jelen esetben jégsalátát, paprikát, hagymát, fokhagymát, reszelt sárgarépát, majonézt, tejfölt és zöldfűszereket tartalmazott.

12 megjegyzés:

szandra írta...

mehetek ebédre?:D

Eszter írta...

Én is szívesen elfogyasztanám ma ebédre.

Ami írta...

Én is megyek!:)

Dió Bisztró írta...

Szeretjük ezt a megoldást:DD

Hobbychef írta...

Guszta és finom. Mellesleg, ha magasabb hőfokot kibíró olajjal. pl. kukorica olajjal sütjük fritőzben, akkor kevebb olajat vesz fel, ráadásul a kukorica olaj állítólag egészségesebb mint a napraforgó olaj.
Bianka, úgy látszik elkerülte a figyelmedet a sárgaborsó főzeléknél írt bejegyzésem.

Szemirámisz írta...

Ó, ez pont nekem való, tökéletes ebédre való! Imádom a mandulát, úgyhogy viszem a recit, köszi! :)

Kati írta...

Fincsi lehet.

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

ÓÓÓ igazad van Hobbyscef, elnézést javítottam a díjas bejegyzésem
Köszönöm

Maryenne írta...

Guszta nagyon!:)

Reka írta...

Finom!!!!

Gizi írta...

Szuper!!! Jöhet így ahogy van.:)

Nelli írta...

Egyszer ettem ilyet, de már el is felejtettem!Köszi, hogy eszembe juttattad, mert nagyon finom volt!:-)