Az utóbbi pár nap nagyon mozgalmasra sikeredett, szerencsére csak pozitív irányban, így mondhatnám kellemes időszakon vagyok túl és még csak most kezdődik a hét, ami igencsak nagy eseményt tartogat. Még állásinterjúkon is voltam, így kéretik a drukkokat elővenni, hogy legyen is belőle valami. Sajnos így a számomra kedves blogokat is hanyagolnom kellett, de ma visszatérve ugyancsak egy interjúról belevetem magam az olvasásukba. Ennek következtében egy börtönkajához nyúltam, mert nincs is ennél egyszerűbb és gyorsabb főzelék a világon. És szerintem nagyon finom. Tegnap csak sült virsliig jutottam, de ma már fasírt lesz a feltét….
Személyenként 15 dkg sárgaborsó – hagyma – só vagy ételízesítő – liszt – sok-sok fokhagyma – egy kisebb babérlevél
Mennyiségeket nem írtam, mert függ a személyek számától. Mivel én több napra készítettem 40 dkg-ot használtam. Minden esetben elég egy hagyma, csak a nagyságával játszunk. Személy szerint egy órával előbb be szoktam áztatni, majd átöblögetem és felteszem főni egy lábos vízben. Érdemes egy kicsivel több vizet tenni, mint amennyi ellepi. Azért ne legyen túl sok, hogy ne kellejen sok lisztet használni. Beleteszem a babérlevelet, egészben a hagymát és sót vagy ételízesítőt. Ezt most kivételesen hagyni kell, hogy szétfőjön. Mikor már kezd massza lenni, figyeljünk oda, mert könnyen leéghet. Készítünk egy jó fokhagymás rántást, amivel besűrítjük. Ennyi….
Személyenként 15 dkg sárgaborsó – hagyma – só vagy ételízesítő – liszt – sok-sok fokhagyma – egy kisebb babérlevél
Mennyiségeket nem írtam, mert függ a személyek számától. Mivel én több napra készítettem 40 dkg-ot használtam. Minden esetben elég egy hagyma, csak a nagyságával játszunk. Személy szerint egy órával előbb be szoktam áztatni, majd átöblögetem és felteszem főni egy lábos vízben. Érdemes egy kicsivel több vizet tenni, mint amennyi ellepi. Azért ne legyen túl sok, hogy ne kellejen sok lisztet használni. Beleteszem a babérlevelet, egészben a hagymát és sót vagy ételízesítőt. Ezt most kivételesen hagyni kell, hogy szétfőjön. Mikor már kezd massza lenni, figyeljünk oda, mert könnyen leéghet. Készítünk egy jó fokhagymás rántást, amivel besűrítjük. Ennyi….
16 megjegyzés:
Nagyon szeretem! Drukkolok nagyon!:)
Bianka! Drukkolok Neked, hogy sikerüljön, amit szeretnél!
Nahát épp ez fő most, csak kicsit másképp! Kár, hogy nem előbb néztem be ide.
Hajrá az interjúkhoz! :)
Én is nagyon drukkolok! :)
Klassz kis főzeléket "dobtál össze".
Én is drukkolok, hogy összejöjjön a meló!!!!
A főzelék meg fincsi lehet!
Én is besegítek az elfogyasztásába, ha kell! Nagyon éhes vagyok!
Sok sikert a melóhóz!
Én szoktam belefőzni egy kis füstölt oldalast, vagy dagadót is. De bárhogyan megeszem, a menzán is a kedvencem volt. Ha kicsit kozmás még úgyis. :)
Dolgozóhoz drukkolok.
Az egyik kedvenc főzelékem!!! Én egy kis füstölt kolbászt szoktam belekarikázni még, jót tesz az ízének :)
Az egyik kedvenc főzelékem! :-)))
Börtönkaja ide vagy oda, de finom!
Drukkolok, gratulálok és gondolatban Veled vagyok ! Sikerülmie kell !!!
Imádom!!! Imádom!!! Nekem még üresen is jöhetne.:))
Nagyon szorítok neked!!!
Bianka! Szorítok neked, hogy sikerüljön az állás.
Ami a sárgaborsót illeti, gyerekkoromban és a Határőrségnél elég sűrűn ettem ahhoz, hogy megutáljam. Ma már - bár továbbra sem tartozik a kedvenceim közé - megeszem időnként fasírttal, virslivel, vagy pörkölttel.
Bianka! Nézz be hozzám kérlek.
Szorítok, hogy sikerüljön az állás Neked!
A sárgaborsó főzit mi is nagyon szeretjük.
Én ugyanígy készítem.
Imádom nagyon,tényleg mindegy,hogy mivel tálalja az ember,még natúrba friss kenyérrel is isteni:-)
Megjegyzés küldése