2011. márc. 2.

Kolbászos, tejfölös zöldbableves, és valami készül Óbudán

Nagyon szeretem a tejfölös, tejszínes leveseket, főleg ha van benne egy kis kolbász, ami finom füstős ízt kölcsönöz. Nem csak egyszerűen, de gyorsan is elkészíthető. Igazából csak a zöldségek pucolása kellemetlenebb, de az íze mindent kárpótol. Hasonlóan kell elkészíteni, mint a krumplis változatot, így aki azt ismeri, ezt sem tudja lerontani.

3 sárgarépa – 2 fehérrépa – kisebb zellergumó – 3 gerezd fokhagyma – egy szál száraz füstölt kolbász – só vagy ételízesítő – bors – majoránna – pirospaprika – 1 nagyobb babérlevél – 300g zöldbab – 1 csapott kanál liszt – 2 kanál tejföl – paprika - hagyma

Egy kis olajon megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, majd megszórjuk borssal, majoránnával, kevés pirospaprikával, babérlevelet is adunk hozzá és felöntjük vízzel. Megsózzuk vagy ízlés szerint ételízesítővel ízesíthetjük. Hozzáadjuk egészben a paprikát, a hagymát, mirelit zöldbabot, majd kis lángon, lassan készre főzzük. Amikor a zöldségek részben megpuhultak hozzátesszük a karikákra szelt kolbászt. A végén keverünk egy tejfölös habarást, és még rottyantunk egyet rajta.

FIGYELEM

Én is csak most hallottam

"Valami készül ÓBUDÁN.....!"

de hogy mi azt én sem tudom :)))

Izgalommal várom és várjuk

19 megjegyzés:

Emoke írta...

:) Én tejfölös,kolbászos krumplilevest csináltam hétvégén!:) kb. ugyanígy, finom!!

Mary írta...

Istenien nézz ki! Biztos fincsi!:)

ginko írta...

Nagyon guszta! mi készül....olyan kíváncsi vagyok?

Ami írta...

Fincsi leves! Szívesen megenném most ebédre!

De mi készül Óbudán??? :))) kiwi lettem

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon jól hangzik! És egyetértek, a füstölt íz kell :)

Bianka írta...

Köszönöm :)
Hát engem is érdekel mi készül, annyit tudok róla, hogy egy új időszakos gasztró valami. De nagyon érdekes lesz :)

Nelli írta...

De fini lehet!Egy egész szál kolbival!:-)

Citromhab írta...

Mi is nagyon szeretjük a zöldséges, tejfölös, kolbászos leveseket:-)

Éva írta...

Biztos finom, mert nagyon guszta!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Jaj de jó néz ki....én is kérek!!!

Zsiri írta...

Jó kis leves, nagyon guszta!

Gizi írta...

Imádom az ilyen leveseket, jöttem ebédelni!!!:)

Látom te egy kicsit többet tudsz erről a rejtélyes dologról mint én.:))

Dia írta...

Ma pont Én is zöldbab levest ebédeltem, de kolbász nélkül! Tejföllel a legjobb.
Mégis mivel kapcsolatban? Nem értem....

Gesztenye receptjei írta...

Magyon jó kis leves készítettél, nálunk is nagyon mennek az ilyen levesek:-)

Bianka írta...

Lányok tényleg én sem tudok többet, de azt mondták hamarosan kiderül :)
Dia üdv újra :)

gondaanyu írta...

Még jó, hogy nem a tavaszt várjátok ilyen nagyon. Szakad a hó :(

Reka írta...

Ez ismet ismeretlen parositas szamomra a zoldbab es a kolbasz, de jol hangzik!!!!

Mézigörl írta...

Nálunk is nagy kedvenc! :-)

Életünk és ételeink írta...

Guszta, szinte érzem az ízét..