Mindenkinek ajánlom ünnepekre tekintettel, nem csak családnak vacsorára vagy nassolni, hanem vendégeknek is tökéletes menü kiegészítő.
Barátoknak főleg, egy jó kis társasjáték partira vagy csak úgy sörkorcsolyának.
Maga az alap receptet Alédánál láttam, de mivel elfelejtettem tejet venni, vízzel készítettem, és mivel bevált legközelebb is azzal fogom. A töltelék mindenkinek az ízlésére van bízva. Bár van otthon oliva, férj nem szereti, így az is kimaradt róla. Viszont a rá való kencét, már felturbóztam :) Tészta: 50 dkg liszt – 150 g tejföl – 1 tojás – 4 kanál olaj – 1 kanál cukor – 1,5 teáskanál só – fél kocka élesztő vagy egy csomag száraz – 2 dl víz
Töltelék: paradicsomos kence (1 kis paradicsomkonzerv, só, cukor, majoránna, oregano, fokhagyma) – paprikás szalámi – 12 dkg vaj – sajt
Tetejére: 1 tojás – szezámmag A friss élesztőt felfuttatjuk (1 dl langyos víz, cukor, 2 kiskanál liszt, elmorzsolt élesztő, meleg hely). Amint szépen feljött hozzáadjuk a liszthez, majd sorban adagoljuk a tojást és vizet. A robotgép csigás végével jól bedagasztjuk (kb. 5 perc) és lefedve egy órára meleg helyre kelni tesszük. Ha van kenyérsütőgép, akkor a szárított élesztővel együtt mindent beleteszünk és a dagasztó, kelesztő programmal elvégeztetjük a munkát. Lisztet hozzáadva jól átgyúrjuk, Óvatosan bánjunk vele, mert elég puha és szakadós. Nyújtsuk ki egy nagy lappá. A puha vajat, keverjük el a paradicsomos kencénkkel és kenjük meg a tésztát. A felére fektessük el a szalámit, szórjuk meg reszelt sajttal és a tészta másik felével takarjuk be. Pizzaszeletelővel vágjunk kb. kétujjnyi szeleteket, majd azokat is szabjuk tetszés szerinti méretre. Csavarjunk rajtuk egyet, kettőt, majd hagyjuk vagy negyed órát pihenni. Kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.
Barátoknak főleg, egy jó kis társasjáték partira vagy csak úgy sörkorcsolyának.
Maga az alap receptet Alédánál láttam, de mivel elfelejtettem tejet venni, vízzel készítettem, és mivel bevált legközelebb is azzal fogom. A töltelék mindenkinek az ízlésére van bízva. Bár van otthon oliva, férj nem szereti, így az is kimaradt róla. Viszont a rá való kencét, már felturbóztam :) Tészta: 50 dkg liszt – 150 g tejföl – 1 tojás – 4 kanál olaj – 1 kanál cukor – 1,5 teáskanál só – fél kocka élesztő vagy egy csomag száraz – 2 dl víz
Töltelék: paradicsomos kence (1 kis paradicsomkonzerv, só, cukor, majoránna, oregano, fokhagyma) – paprikás szalámi – 12 dkg vaj – sajt
Tetejére: 1 tojás – szezámmag A friss élesztőt felfuttatjuk (1 dl langyos víz, cukor, 2 kiskanál liszt, elmorzsolt élesztő, meleg hely). Amint szépen feljött hozzáadjuk a liszthez, majd sorban adagoljuk a tojást és vizet. A robotgép csigás végével jól bedagasztjuk (kb. 5 perc) és lefedve egy órára meleg helyre kelni tesszük. Ha van kenyérsütőgép, akkor a szárított élesztővel együtt mindent beleteszünk és a dagasztó, kelesztő programmal elvégeztetjük a munkát. Lisztet hozzáadva jól átgyúrjuk, Óvatosan bánjunk vele, mert elég puha és szakadós. Nyújtsuk ki egy nagy lappá. A puha vajat, keverjük el a paradicsomos kencénkkel és kenjük meg a tésztát. A felére fektessük el a szalámit, szórjuk meg reszelt sajttal és a tészta másik felével takarjuk be. Pizzaszeletelővel vágjunk kb. kétujjnyi szeleteket, majd azokat is szabjuk tetszés szerinti méretre. Csavarjunk rajtuk egyet, kettőt, majd hagyjuk vagy negyed órát pihenni. Kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre.
18 megjegyzés:
De jó, ez nagyon finom lehet.
van egy üres tányér itt mellettem, s bár kiwi volt rajta, üsse kavics. idecsúszhatna-lúszhatna pár ilyen spirálka.
Én is kérek párat, nagyon guszták!
Nagyon guszták lettek.
Nagyon guszta, szívesen elmajszolnék belőle párat :)
Jövök én is kérni! :)
Már megint addigra érkeztem mire üres lett a tányér!:-(Finom lehetett!
Ez szuper!
Jó kis nisi-nasi a húsvéti ünnepek alatt :)
Guszta nagyon!
Nagyon tetszik!
Na ezt én is nagyon szeretném!:-)
Nyami-nyami:)
Szuper, szuper!!! Recept megvéve.:)
Örülök ,hogy izlett:)
Kedves Bianka!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!
Bianka, ez isteni finomra keszult, a kis szalamis rudacska! Nagyon sikeres a recept, szeretnem en is kiprobalni!
Gratulalok a sok finom kellt teszta receptjeidhez, es a tobbieknek is, ugyszinten.
Szakacs szakmamra, szegyelem hogy keveset foglalkoztam a kellt tesztakkal, de viszont sikeres hazilag kifott tesztak, azok mennek!
A kifogasom mindig az volt, hogy nem tudtam kapni friss elesztot..ha, ha, ...not funny!:-((
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése