Mindenkinek köszönöm a húsvéti jókívánságokat. Nagyon kellemesen teltek az ünnepek, de hazaérve üresen várt a hűtő. Nem főztem semmit, mert három napra egy kedves baráti társasággal elutaztunk. Férjem már rég rágja a fülem, hogy milyen jó lenne egyszer itthon készíteni hamburgert. Hát itt volt az alkalom…
A hamburgerzsemle receptjét Limarától szedtem, a húsét meg csak úgy több helyről és saját ízlésünknek megfelelően raktam össze.
Zsömle: 2 dl tej – 2 evőkanál cukor – 1 teáskanál só – 40 g olaj – 1 tojás + 1 a ttejére – 100 g joghurt – 60 dkg liszt – 1 csomag szárított élesztő – szezámmag
Hús: 500 g sertéshús – 1 negyed hagyma – 2-3 fokhagyma – só – bors – pirospaprika – 2 evőkanál mustár – kevéske őrölt köménymag – 1 tojás – zsemlemorzsa
A zsömlét eredeti recept alapján készítettem, nem változtattam semmit. Az összes hozzávalót betesszük a kenyérsütő gépbe és a dagasztó és kelesztő programra álltjuk. Ha letelt a program a tésztát 9 részre osztjuk és befele forduló mozdulatokkal gombócot és zsömlét formázunk. Egy sütőpapíros tepsire tesszük, majd újra duplájára kelesztjük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sütjük.
A húspogácsához egy fasírtszerű masszát készítünk. Mindenki ízlése szerint keverheti, de nem kell bele zsömle. Viszont egy kevés zsemlemorzsa igen a jobb formázhatóság miatt.
Ha a zsömle és a hús is kész össze is állíthatjuk a hamburgerünket.
Jelen esetben feketeerdei sonka, lila hagyma, sajt, csemegeuborka, majonéz, mustár, jégsaláta, paradicsom.
Nyammm még a gondolatától is csorog a nyálam :)
A hamburgerzsemle receptjét Limarától szedtem, a húsét meg csak úgy több helyről és saját ízlésünknek megfelelően raktam össze.
Zsömle: 2 dl tej – 2 evőkanál cukor – 1 teáskanál só – 40 g olaj – 1 tojás + 1 a ttejére – 100 g joghurt – 60 dkg liszt – 1 csomag szárított élesztő – szezámmag
Hús: 500 g sertéshús – 1 negyed hagyma – 2-3 fokhagyma – só – bors – pirospaprika – 2 evőkanál mustár – kevéske őrölt köménymag – 1 tojás – zsemlemorzsa
A zsömlét eredeti recept alapján készítettem, nem változtattam semmit. Az összes hozzávalót betesszük a kenyérsütő gépbe és a dagasztó és kelesztő programra álltjuk. Ha letelt a program a tésztát 9 részre osztjuk és befele forduló mozdulatokkal gombócot és zsömlét formázunk. Egy sütőpapíros tepsire tesszük, majd újra duplájára kelesztjük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokos előmelegített sütőben 18 perc alatt készre sütjük.
A húspogácsához egy fasírtszerű masszát készítünk. Mindenki ízlése szerint keverheti, de nem kell bele zsömle. Viszont egy kevés zsemlemorzsa igen a jobb formázhatóság miatt.
Ha a zsömle és a hús is kész össze is állíthatjuk a hamburgerünket.
Jelen esetben feketeerdei sonka, lila hagyma, sajt, csemegeuborka, majonéz, mustár, jégsaláta, paradicsom.
Nyammm még a gondolatától is csorog a nyálam :)
17 megjegyzés:
Finom lehet!Már a facebookon láttam, hogy ezt készítettél!Vártam a beszámolót róla.:-)
Nagyon jól néz ki! :)
Nagyon guszta! Nézz be hozzám:Húsvéti nyuszi hozta díj.
A fiam már kéri.....de finom lehet!!!
Nagyon guszta lett! Én is Limara hamburger zsemle receptjét használom!:)
Istenien néz ki,meg is enném most vacsira! :)
Biankám az egy csomag élesztő mit jelent? Limaránál 2 dkg van. Ha ez friss élesztő akkor kicsit sok lesz.
Jaj azt nem írtam, hogy egyet én is elfogadnék belőle.
Most pont erre a hamburgerre lenne nagy szükségem!!! Korgó gyomorral szemezek vele.Nagyon guszta!!:)
Irtó jól néz ki!!!!!
Nekem is csorog a nyálam...
Szuper lett, imádom a hamburgert.
Most már nekem is ki kellene próbálni:-)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Az élesztő kivételesen most szárított
Már ránézésre meggyőző! Imádjuk!
Nagyon guszta, szívesen ennék belőle. Nekem legfeljebb a ketchup és a chili szósz hiányzik belőle.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Jajjj, de jó lenne egy ilyet enni!! Nagyon guszta! :)
Megjegyzés küldése