2011. ápr. 5.

Lencsefőzelék

Ahogy pár hónappal ezelőtt életemben először készítettem a sárgaborsó főzeléket, most a lencsének jött el az ideje. Bevallom még sosem, de még szilveszterkor sem készítettem, mert mindig volt valaki, aki megtette helyettem. Mivel csak ketten voltunk rá nem készítettem sokat. 300g lencse – hagyma – 3-4 gerezd fokhagyma – só – bors – citrom – 1 nagy babérlevél – 1 kanál liszt – olaj – darabka paprika – ha van szalonnabőr vagy füstölt lé - cukor

A lencsét jó pár órára beáztatjuk, majd átmossuk. Feltesszük egy adag vízzel, vagy füstölt lével főni. Annyival, ami bőven ellepi. Megfűszerezzük (bors, babérlevél, só vagy ételízesítő)beletesszük egészben a hagymát, egy darabka paprikát és ha van egy szalonna darabot vagy bőrkét. Ezt akkor, ha nincs füstölt lé. De ez sem fontos. Lassú tűzön főzzük készre. Készítsünk egy fokhagymás rántást majd sűrítsük be. Ízlés szerint citrommal, cukorral ízesítsük.

14 megjegyzés:

Latsia írta...

Jaj de finom, úgy megenném ma ebédre!:-)

Latsia írta...

Írtam a FB-on:-)

Erinacea írta...

Imádom! Nagyon guszta a tálalás!

Maryenne írta...

Nagyon szeretem. Nagyon guszta lett Bianka!:)

Hobbychef írta...

Nagyon guszta

Éva írta...

Guszta, szeretem és rendszeresen újévkor ezt főzök hogy a következő évben több pénzünk legyen./Sajna eddig ez nem jött be!/

Nelli írta...

Szeretem!:-)

nely írta...

Arata foarte bine!
Niciodata nu am gatit linte dar sigur este foarte buna.
O zi frumoasa!

Ildy írta...

Isteni dolgokat csináltál mostanában!

Colors in the Kitchen írta...

Guszta nagyon! mi nagyon szeretjük, sokszor készítem szilvesztertől függetlenül :)

Szemirámisz írta...

Én is szeretem! :) Szilvesztertől függetlenül is. :))

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Én is szeretem, de így citromosan még nem főztem, de kifogom próbálni.:)

Ditta írta...

Nagyon finom nagyon szeretem,elfogadnám most szívesen jól néz ki!

Bianka írta...

Juj de jó, hogy ennyien szeretitek :)