Csirkemell – 2 dl sör – egy ujjnyi póréhagyma – só – bors – petrezselyem – 4-5 reszeletnyi sajt – liszt a forgatáshoz és 3-4 kanál liszt a bundához – 2 tojás
A csirkemelleket vastagságában kettévágjuk és enyhén megklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, de húsfűszert is használhatunk, majd lisztbe forgatjuk. A bundához a tojásokat jól elkeverjük, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, petrezselyem), apróra vágott (négybe, majd vékony szeletekre) pórét, reszelt sajtot, sört és annyi lisztet, hogy egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk. Nekem elég volt 3 kanál liszt, de az én kanalaim nagyok. Forgassuk bele a csirkét, majd bő forró olajban süssük készre. Sütés közben vegyük vissza a hőfokot, hogy legyen ideje a csirkének átsülni. 
2011. ápr. 4.
Sörbundás, sajtos, pórés csirke
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
pórét épp most tettem bele egy mungóbabos levesbe.
na majd legközelebb ezt is kipróbálom, ötletes.
Poréhagymásan még nem készítettem!Fini lehet!
Nagyon finom lehet.
Nagyon finom lehet, de sajnos Nekem az olajban sütést még hanyagolnom kell.
Nagyon jól hangzik ez a bunda, halhoz (pl. pangasiushoz) is tök jól el tudnám képzelni!
Igen, a sörbundás csirkének nehéz ellenállni, mi jó adag fokhagymás tejföllel szoktuk enni, a póréhagyma jó ötlet!
Szuper jó recept, és nagyon guszta a húsika. Nálunk is nagy kedvenc a bundás hús, igaz elég ritkán készül mostanában.:)
Ez aztán kitünő...hüü, az egyik legnagyobb kedvncem. Nagyon guszta, és finom volna, egy jó kis magyaros uborka salátával:DDD
Azt a tálikát tele husikkal elfogadnám mára ebédre!
Divat vagy nem, szerintem finom. Ilyeneken nőttünk fel és milyen szépek lettünk!:-)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése