Végre kész a számítógép, vagyis már vasárnap óta. Sikeresen túlélte a beavatkozásokat nem szállt el benne semmi adat. Ezért meg kellett hálálnom az ismerősünk segítségét, így mire megérkezett hozzánk összerittyentettem ezt a pitét.
4 tojás – 8 dkg vaj v. margarin – 30 dkg cukor – 1 vaníliás cukor – 10 evőkanál tej – 30 dkg liszt – 1 csomag sütőpor – 2 alma – egy marék eper – kevéske zsemlemorzsa – fahéj
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet, ízlés szerinti fahéjat (nekem kb. egy kiskanál), sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Kikenünk egy tortaformát vagy egy tényleg magas piteformát (nagyra nő a piskóta), majd beleöntjük a masszát és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban a szélét, szorosan kirakjuk, közepesen vastag megpucolt almaszeletekkel, majd belül eperrel. Hogy még izgalmasabb legyen, érdemes egy kis cukros fahéjjal megszórni a gyümölcsöket, ami majd sütés folyamán karamellizálódik. A pitét, 180 fokos előmelegített sütőben, készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan, tejszínhabbal tálalva a legfinomabb.
4 tojás – 8 dkg vaj v. margarin – 30 dkg cukor – 1 vaníliás cukor – 10 evőkanál tej – 30 dkg liszt – 1 csomag sütőpor – 2 alma – egy marék eper – kevéske zsemlemorzsa – fahéj
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet, ízlés szerinti fahéjat (nekem kb. egy kiskanál), sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Kikenünk egy tortaformát vagy egy tényleg magas piteformát (nagyra nő a piskóta), majd beleöntjük a masszát és megszórjuk zsemlemorzsával. Két sorban a szélét, szorosan kirakjuk, közepesen vastag megpucolt almaszeletekkel, majd belül eperrel. Hogy még izgalmasabb legyen, érdemes egy kis cukros fahéjjal megszórni a gyümölcsöket, ami majd sütés folyamán karamellizálódik. A pitét, 180 fokos előmelegített sütőben, készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan, tejszínhabbal tálalva a legfinomabb.
8 megjegyzés:
Finoom! Finoom!
Guszta, most így reggelitájékán eltudnám képzelni a tányéromon.:))
Hú, de jól néz ki, úgyis azon agyaltam, hogy kellene valami epreset készíteni... :D Most már tudom mit fogok. :)
Guszta, kifogom próbálni egyszerünek tűnik.
Ez nagyon jól néz ki.
De finom lehet,jöhetne is vacsorára:-)
Hú de jól néz ki! Még elképzeltem hozzá egy kis házi vaníliafagyit, meg egy kis jobb időt :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése