Szeretjük a májat és ez az elkészítési módja is nagyon bejött, máskor is terítéken lesz. Bár az én receptes könyvem nem ír fokhagymát, én még is tettem, mert szerintem a fokhagyma az az ízesítő, ami mindenhez illik. Na jó, a lekváros palacsintához nem :)
Máj (jelen esetben pulyka) – tej – 2 gerezd fokhagyma – liszt – pirospaprika – olaj – hagyma
A májat előkészítjük, ha vastag kettévágjuk és minimum egy órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Ha letelt az idő, leszűrjük, a fokhagyma nagy részét eltávolítjuk, majd egy papírtörlővel jól-jól átitatjuk. Tényleg figyeljünk oda, mert ezzel is csökkentjük a máj jellegzetes fröcskölő hatását. A lisztet keverjük el egy kevéske pirospaprikával, majd forgassuk bele a májat és süssük készre. Nem kell sok idő, mert minél többet sül, annál keményebb lesz.
A hagymát miután megpucoltuk, szeleteljük fel, közepesen vastag karikákra (kb. 0.5 cm), forgassuk bele a lisztbe, majd forró olajban, hirtelen süssük ki.
Máj (jelen esetben pulyka) – tej – 2 gerezd fokhagyma – liszt – pirospaprika – olaj – hagyma
A májat előkészítjük, ha vastag kettévágjuk és minimum egy órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Ha letelt az idő, leszűrjük, a fokhagyma nagy részét eltávolítjuk, majd egy papírtörlővel jól-jól átitatjuk. Tényleg figyeljünk oda, mert ezzel is csökkentjük a máj jellegzetes fröcskölő hatását. A lisztet keverjük el egy kevéske pirospaprikával, majd forgassuk bele a májat és süssük készre. Nem kell sok idő, mert minél többet sül, annál keményebb lesz.
A hagymát miután megpucoltuk, szeleteljük fel, közepesen vastag karikákra (kb. 0.5 cm), forgassuk bele a lisztbe, majd forró olajban, hirtelen süssük ki.
10 megjegyzés:
én egy önkormányzati étteremben ettem ilyet nemrég, az extra kategóriában tálalták, borjúból és lila burgonya körettel :)
Nagyon finom, szeretjük.Sok hagymával és fokhagymával isteni!:-)
vétek kihagyni a fokhagymát.
és most mindjárt átalakítanám a holnapi ebédet (ahhoz van máj, csak más céllal), mert ez a hagymakarikákkal olyan guszta.
Nagyon szép finom étel! :)
Nagyon jól hangzik, biztos olyan finom is, mint ahogy a gyönyörű képeken látszik. :)
Bianka,a máj minden formába jöhet,nagyon finom lehet!,ja és a lekváros palacsintába is jó a fokhagyma,egészségesebb lesz tőle:-)
Nagyon guszta, eltudnám kébzelni holnapi ebédünknek!
Tényleg nagyon guszta, bár mi elég ritkán eszünk májat, de szívesen megkóstolnám.
Istenien néz ki!!!
Hát biza ezt is szívesen megkóstolnám!!
Megjegyzés küldése