Számomra ez a tipikus kantin leves, mert csak az iskolai meg munkahelyi menzán ettem. Viszont az utóbbi időben annyi karaj csontom gyűlt össze, hogy érdemesnek tartottam egy kísérletre. Nem üti az igazi finom húsleves ízét, de valóban praktikus az alapanyag felhasználására, így a hús összes részét fel lehet használni. A mi kétszemélyes két napi adagunkat írom le
3 db arasznyi karaj csont – 3 sárgarépa – 2 fehérrépa – fél közepes gumó zeller – ha van egy kisebb karalábé – 5 fokhagyma – 1 hagyma – 1 paprika – egy kisebb babérlevél – pár szem egész bors – ételízesítő vagy só – cérnametélt
A csontokat egy közepes edényben, lassú tűzön, minimum egy órára feltesszük főni. Az elején a barna habot halásszuk le. Megszórjuk vagy tíz szem egész borssal, babérlevéllel és egy kis ételízesítővel vagy sóval. Ha letelt az idő mehet bele a felszeletelt zöldség valamint egészben a hagyma, paprika. Ha szükséges még sózzuk. Ha megfőttek a zöldségek, ugyancsak lassú tűzön, kivesszük húst. Csak ha nagyon zavaros szűrjük le és tegyük vissza a tartlamát. Nekem nem kellett. Friss őrölt borssal és cérnametélttel tálaljuk.
3 db arasznyi karaj csont – 3 sárgarépa – 2 fehérrépa – fél közepes gumó zeller – ha van egy kisebb karalábé – 5 fokhagyma – 1 hagyma – 1 paprika – egy kisebb babérlevél – pár szem egész bors – ételízesítő vagy só – cérnametélt
A csontokat egy közepes edényben, lassú tűzön, minimum egy órára feltesszük főni. Az elején a barna habot halásszuk le. Megszórjuk vagy tíz szem egész borssal, babérlevéllel és egy kis ételízesítővel vagy sóval. Ha letelt az idő mehet bele a felszeletelt zöldség valamint egészben a hagyma, paprika. Ha szükséges még sózzuk. Ha megfőttek a zöldségek, ugyancsak lassú tűzön, kivesszük húst. Csak ha nagyon zavaros szűrjük le és tegyük vissza a tartlamát. Nekem nem kellett. Friss őrölt borssal és cérnametélttel tálaljuk.
12 megjegyzés:
Neeeeeeeeee! Ne adjatok hozzá ételízesítőt! Ez a leves attól jó, hogy belekerül minden, ami kell bele. Az ételízesítő nem kell bele! Mert felesleges dolgokat is tartalmaz.
Bianka, attól lett ilyen sárga, hogy ételízesítőt szórtál bele?
Én szoktam egy keveset, de ebben pont nincs mert elfogyott :) Ez ilyen lett.
De azért írtam mert meg kell adni az esélyt annak aki használja
Ja és azért is olyan sárga mert maga a tészta házi igazi gyönyörű sárga :)amit sós vízben főztem
De gyönyörű aranysárga ez a leves.
Vágynék most rá!:-)
Géped megjavult már?
Guszta lett nagyon! Elég nem teszek bele ételizésítőt és anélkül is jó!
Igaz vega fűszert használok olyan levesbe amibe nincs hús.
Nagyon guszta lett!
Biztos finom, nagyon szép.
Szivesen elfogadnék egy tányérral, akár ételízesítővel is:-))
Nem tartalmaz több káros anyagot, mint a piacon kapható, általunk nagyon egészségesnek hitt zöldségek és gyümölcsök. Sőt!
Ételízesítő ide vagy oda, a zacskójára/dobozára legalább rá van írva, hogy mi van benne, nem úgy mint a tescoban kapható mérgezett paradicsomról. :(
A leves rohadtul guszta, nálunk is sárga, de nem a tésztától, hanem a sok lidl-s zacskós zöldségtől. :P Nagyon örültem, hogy láttalak, de ha még egyszer süti nélkül jössz, kinyírlak. :) És csini voltál! :) pussssz (de továbbra sem kommentelek :D:D csakazértse) :P
Nagyon szép lett!
Nagyon guszta kis leveske!
Emőke :)))
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése