2011. máj. 26.

Tejszínes gombás penne

Nálam ez az étel, a tésztafőző idejű étel kategóriába tartozik. Főleg, amióta észrevettem, hogy a gáznak kicsi lett a fűtőértéke, így nagyon nehezen forr fel a víz. Gondolom, ezt a bosszantó tényt többen is felfedeztétek :( Lassan a tésztafőzés alatt, egy egész disznót meg lehetne sütni :)

4-5 fej nagy gomba vagy 8-10 kisebb – 1 hagyma – só – bors – szerecsendió – petrezselyem – 2 dl tejszín – liszt – olaj
A hagymát megdinszteljük egy kis olajon, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, majd megfűszerezzük sóval, borssal. Aki szereti, megszórhatja egy kis vegetával is. Először kevesebb vizet adjunk hozzá, mert a gomba levet ereszt. A vizet csak utána pótoljuk, ha még szükséges. Főzelékszerű lé értéke kell, hogy legyen. Ha a gomba átpárolódott, tejszínes habarással sűrítsük be, majd adjuk hozzá a frissen reszelt szerecsendiót és petrezselymet. Ha a mártásunk másnapra nagyon besűrűsödne, az újramelegítésénél adjunk hozzá egy kevéske vizet.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Tésztás étel jöhet, nagyon guszta!

Unknown írta...

Nagyon gusztusos, én is szeretem az ilyen gyors, tésztás ragukat.

Gizi írta...

Jót mosolygok itt magamba, akkor lehet inkább disznót kéne főznöd!!!:))))

Nagyon szeretem az ilyen tésztás finomságokat, most nagyokat nyelek és szemezek vele.

Nelli írta...

Nálunk is nagyon nyerő ez az étel!A szerencsendió el nem maradhat belőle!Nagyon finommá teszi.

Mesi írta...

Nálunk ez lesz ma az ebéd! :) Nagyon szeretjük mi is, a gomba mellé szoktam még csirkemellet is tenni (most ugyan elmaradt), és natúr húst is szoktam ezzel az öntettel leönteni.

Bianka írta...

Köszönöm nektek