Mostanában olyan sütiket készítek, amik minimum száz kilométert utaznak. Ennek az az oka, hogy végre itt a nyár, a meleg, az ember csak bepakol a hűtőtáskába és irány a természet.
A nevének viszont külön története van. A Facebook-on megkérdezték tőlem, hogy mit sütök. Erre én válaszként leírtam, hogy kekszes, gesztenyés, pudingos, babpiskótás, habos sütikét. Tetszett az ötlet csak egy kicsit hosszúnak tartották a nevét. Mondtam, én is ezzel bajlódom, mert a munkatársnőmtől, akitől kaptam a receptet, nem tudott név információval szolgálni. És mire jók még ezek az oldalak, összedugva virtuális fejünket megbeszéltük KGPBHS lesz a neve:)))
Alap: 2 csomag gesztenye (édes) – 270 g darált keksz – rum – 2 kanál margarin
2 csomag főzős vaníliás puding – 1 l tej – 7 kanál cukor
Egy csomag babpiskóta (vagy nagy csomagból min. két sor) – kávé – rum
2x2 dl habtejszín – 1-2 habfixáló – 2 kanál cukor – kakaópor
Kezdjük a pudingfőzéssel. A tasakon található leírás alapján dolgozzunk (csak kevesebb cukorral, hogy ne legyen tömény), majd tegyük hűlni, míg elő nem készítjük a többi hozzávalót. Néha kevergessük, hogy ne álljon össze.
Az alaphoz a kiolvasztott gesztenyemasszát, összegyúrjuk a darált keksszel, egy kevéske rummal és 2 kanál olvasztott margarinnal. Sima keksz helyett, használhatunk csokis darált kekszet is és akkor még finomabb. Cukrot már nem szükséges tenni, mert maga a gesztenye is édes. Egy tepsit vagy formát, leheletvékonyan kikenünk, majd belenyomkodjuk az alap masszánkat. Öntsük rá a fél adag pudingot és tegyük vagy öt percre a hűtőbe. Főzzünk le egy erős kávét és ízesítsük rummal. Ne sajnáljuk belőle. Ha letelt az idő a babapiskóta egyik oldalát (nem a cukrosat) épp, hogy belemártjuk a kávába, majd sűrűn elfektetjük a pudingon. Nem célunk, hogy agyonáztassuk. A maradék pudingot öntsük rá. Megint helyezzük vissza dermedni. Idáig a fázisig egy nappal előbb is elkészíthetjük és csak fogyasztás előtt pár órával, tegyük rá a habot. Én így tettem. Péntek du. elkészítettem és mielőtt szombaton indultunk volna, vagy két órával készítettem el a végleges formájában. Azért írtam a tejszínhez 1-2 habfixálót használjunk, mert van, aki keményebben van, aki puhábban szereti. Én kemény párti vagyok, így kettőt használtam. Kenjük meg vele a kész sütemény tetejét, majd szórjuk meg kakaóval. Nekem itt történt egy kis baleset, mert szállítás közben a fólia hozzátapadt, így a képeken nem látszik mennyire szép volt. Fogyasztásig és utána is hűtőben tároljuk.
A nevének viszont külön története van. A Facebook-on megkérdezték tőlem, hogy mit sütök. Erre én válaszként leírtam, hogy kekszes, gesztenyés, pudingos, babpiskótás, habos sütikét. Tetszett az ötlet csak egy kicsit hosszúnak tartották a nevét. Mondtam, én is ezzel bajlódom, mert a munkatársnőmtől, akitől kaptam a receptet, nem tudott név információval szolgálni. És mire jók még ezek az oldalak, összedugva virtuális fejünket megbeszéltük KGPBHS lesz a neve:)))
Alap: 2 csomag gesztenye (édes) – 270 g darált keksz – rum – 2 kanál margarin
2 csomag főzős vaníliás puding – 1 l tej – 7 kanál cukor
Egy csomag babpiskóta (vagy nagy csomagból min. két sor) – kávé – rum
2x2 dl habtejszín – 1-2 habfixáló – 2 kanál cukor – kakaópor
Kezdjük a pudingfőzéssel. A tasakon található leírás alapján dolgozzunk (csak kevesebb cukorral, hogy ne legyen tömény), majd tegyük hűlni, míg elő nem készítjük a többi hozzávalót. Néha kevergessük, hogy ne álljon össze.
Az alaphoz a kiolvasztott gesztenyemasszát, összegyúrjuk a darált keksszel, egy kevéske rummal és 2 kanál olvasztott margarinnal. Sima keksz helyett, használhatunk csokis darált kekszet is és akkor még finomabb. Cukrot már nem szükséges tenni, mert maga a gesztenye is édes. Egy tepsit vagy formát, leheletvékonyan kikenünk, majd belenyomkodjuk az alap masszánkat. Öntsük rá a fél adag pudingot és tegyük vagy öt percre a hűtőbe. Főzzünk le egy erős kávét és ízesítsük rummal. Ne sajnáljuk belőle. Ha letelt az idő a babapiskóta egyik oldalát (nem a cukrosat) épp, hogy belemártjuk a kávába, majd sűrűn elfektetjük a pudingon. Nem célunk, hogy agyonáztassuk. A maradék pudingot öntsük rá. Megint helyezzük vissza dermedni. Idáig a fázisig egy nappal előbb is elkészíthetjük és csak fogyasztás előtt pár órával, tegyük rá a habot. Én így tettem. Péntek du. elkészítettem és mielőtt szombaton indultunk volna, vagy két órával készítettem el a végleges formájában. Azért írtam a tejszínhez 1-2 habfixálót használjunk, mert van, aki keményebben van, aki puhábban szereti. Én kemény párti vagyok, így kettőt használtam. Kenjük meg vele a kész sütemény tetejét, majd szórjuk meg kakaóval. Nekem itt történt egy kis baleset, mert szállítás közben a fólia hozzátapadt, így a képeken nem látszik mennyire szép volt. Fogyasztásig és utána is hűtőben tároljuk.
18 megjegyzés:
Hmmm, nagyon fini:-))
Jól néz ki! :)
Nagyon jó lett! Mondjuk a nevén rövidíthetnénk:)))
Ez a süti isteni finom, de sokat nem lehet belőle enni, mert pikk-pakk eltelik vele az ember.
Igaz, hogy "eteti" magát, de mivel eléggé édes, sokat úgy sem lehet belőle enni.
Ráadásul gesztenyés is, ami nekem a gyengém. Most itt ülök a tételeim felett és összefutott a nyál a számban. Azt hiszem hamarosan fog ilyen készülni :)
Névvel én sem tudok szolgálni. Nálunk ez csak gesztenyés :)
Arata perfect!...mi-ai facut pofta!!!
O zi minunata!
Cred ca-i un deliciu.
Micsoda finomságot készítettel!:)
Nagyon guszta és biztos nagyon finom!Ehhez hasonlót ismerek abban még gyümölcs is van
Gesztenyés-babapiskótás szelet néven ismerem. "Andi konyhája"-ban láttam először. Kipróbáltam, és azóta rendszeres süti nálunk. Isteni finom.
Nagyon guszta,tetszenek e képeid.
Nagyon guszta,tetszenek e képeid.
ez klassz. azonban ma nagyon álmos vagyok egész nap, ezért kérhetem az említett jó erős kávét? max a rumot bevállalom.
vagy kérhetek jó erős kávét, mellé egy szelet sütikét?
Bianka, ez a suti valami fantasztikus kitalalat. A sok segitseges kombinacio, plane meg a rum, a pudding, igazan guszta, es kimondottan finomnak hangzik. A kepek rola is elaruljak nem csak a szepseget, de a hatter szepseget is.
(elnezes, a lanyom komputerjet hasznalom, ezen nem tudom behozni az ekezeteket,)
Ez pont nekünk való süti :) Nagyon szép és biztos finom is, tuti kipróbálom :)
Akkor most már tisztában vagyok a nevével, :), egyébként szívesen megkóstólnám, fincsi lehet.
Milyen jó kis recept! Kipróbálom majd.
A nevéről eszembe jutott egy ital, amit a fősulin hallottam anno. Kérdeztük a többieket, hogy mit ittatok? Erre Ők: TGBP-t. Fogalmunk sem volt mi az. (Megfejtés: Tesco Gazdaságos Barack Pálinka) pppfffff :-)
De a Te sütid neve jobban hangzik! :-)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nem semmi neve van:-)Na de süti az szenzációs lehet!
Megjegyzés küldése