Bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Bár a palacsintasütés miatt, hűvösebb napokra, mint pl a maira ajánlom.
Ez a recept és egyben desszert a Gesztenyepürén kiírt receptversenyre készült
Gesztenye: 2x250g Maroni édesítőszeres gesztenyepüré – 1 vanília aroma – rum – palacsintánként 4-5 szem meggy
Palacsinta: 50 dkg liszt – 2 nagyobb tojás vagy 3 kisebb – 1 kanál cukor – csipet só - víz
Zselé: 3 marék magozott meggy – 1 kanál cukor – fahéj – citrom leve – 1 púpos kiskanál keményítő
+ 2 tojás – liszt – zsemlemorzsa – olaj - fogpiszkáló
Kezdjük a palacsintával. Bár furcsa, de ajánlom a palacsintát vízzel készíteni, azóta semmi problémám vele és az első darab sem ég oda . Készítsünk egy kicsivel sűrűbb palacsintatésztát az átlagnál, hogy panírozás és sülés közben legyen tartása. Süssük ki a tésztát, majd hagyjuk pár percet állni, hogy puhuljon, jobban formázható legyen.
A gesztenyét már cukrozni nem kell. Ízlés szerint adagoljuk az aromát, mert van, aki ízesebben van, aki kevésbé szereti.
A meggyet magozottan tegyük egy edénybe és adjunk hozzá egy deci vizet, cukrot, fahéjat és kétnyomásnyi citromlevet. Forraljuk fel. Hagyjuk egy kicsit fonnyadni, közben villával törögessük össze. Kevés vízben feloldott keményítővel zselésítsük.
A keményítőt már ne forraljuk. Addig keverjük, míg a zselés rész, bár színes, de áttetsző nem lesz.
Mindegyik palacsintába tegyünk 1,5-2 kanál gesztenyét és 4-5 szem meggyet. Hajtsuk be a szembe lévő két oldalát , majd rá a másik kettőt és szúrjuk át egy fogpiszkálóval. Ezek után, mint egy rántott húst panírozzuk (liszt – tojás – zsemlemorzsa), majd a végén, amikor már a panír tartja, vegyük ki a fogpiszkálót. Forró olajban hirtelen süssük ropogósra és melegen tálaljuk a meggyel. Fontos, hogy először , mindig a nyitott oldalával tegyük az olajba. A kiírásnak megfelelően egy Spar terméket is fel kellett használni, ami az én receptemben a Spar Bió tojás
Ez a recept és egyben desszert a Gesztenyepürén kiírt receptversenyre készült
Gesztenye: 2x250g Maroni édesítőszeres gesztenyepüré – 1 vanília aroma – rum – palacsintánként 4-5 szem meggy
Palacsinta: 50 dkg liszt – 2 nagyobb tojás vagy 3 kisebb – 1 kanál cukor – csipet só - víz
Zselé: 3 marék magozott meggy – 1 kanál cukor – fahéj – citrom leve – 1 púpos kiskanál keményítő
+ 2 tojás – liszt – zsemlemorzsa – olaj - fogpiszkáló
Kezdjük a palacsintával. Bár furcsa, de ajánlom a palacsintát vízzel készíteni, azóta semmi problémám vele és az első darab sem ég oda . Készítsünk egy kicsivel sűrűbb palacsintatésztát az átlagnál, hogy panírozás és sülés közben legyen tartása. Süssük ki a tésztát, majd hagyjuk pár percet állni, hogy puhuljon, jobban formázható legyen.
A gesztenyét már cukrozni nem kell. Ízlés szerint adagoljuk az aromát, mert van, aki ízesebben van, aki kevésbé szereti.
A meggyet magozottan tegyük egy edénybe és adjunk hozzá egy deci vizet, cukrot, fahéjat és kétnyomásnyi citromlevet. Forraljuk fel. Hagyjuk egy kicsit fonnyadni, közben villával törögessük össze. Kevés vízben feloldott keményítővel zselésítsük.
A keményítőt már ne forraljuk. Addig keverjük, míg a zselés rész, bár színes, de áttetsző nem lesz.
Mindegyik palacsintába tegyünk 1,5-2 kanál gesztenyét és 4-5 szem meggyet. Hajtsuk be a szembe lévő két oldalát , majd rá a másik kettőt és szúrjuk át egy fogpiszkálóval. Ezek után, mint egy rántott húst panírozzuk (liszt – tojás – zsemlemorzsa), majd a végén, amikor már a panír tartja, vegyük ki a fogpiszkálót. Forró olajban hirtelen süssük ropogósra és melegen tálaljuk a meggyel. Fontos, hogy először , mindig a nyitott oldalával tegyük az olajba. A kiírásnak megfelelően egy Spar terméket is fel kellett használni, ami az én receptemben a Spar Bió tojás
14 megjegyzés:
Hú,de jó!:)Te vagy az egyik vetélytársam a versenyen:)
De guszta! Jó gazdagon van töltve..Nagyon finom lehet!
Nagyon fincsi lehet, igen guszta !
Imádom a palacsintát, és ilyet még soha nem ettem! Nagyon jól néz ki! Remélem nyer a versenyen!
Csodásan néz ki! Imádom a gesztenyét! Sok sikert a versenyhez! :D
A gesztenyéért nem vagyok oda, de a többi jöhet.
Nagyon klassz desszert, kérek is szépen belőle! :)
Sok sikert a versenyhez!
Waw, nagyon guszta!
Dupla adagot kérek!
Én is kérek!
Hú ez fantasztikus finom lehet,de megkóstolnám:-)
Sok szerencsét a versenyen!
Nézz be hozzám, van számodra egy díjam!
Köszönöm
Remek páros! Megkóstolhatnám? :-)
Megjegyzés küldése