2011. jún. 29.

Nektarinos meggyleves

Nyár, kánikula (ma nem, 19 fok) és gyümölcsleves. Szerintem elengedhetetlen része az évszaknak. Előételként, desszertként is fogyaszthatjuk. Elkészítési módja és gyümölcsök variációja végtelen. 1kg meggy vagy befőtt – 2 nektarin – 2 dl tejszín – 1 egész fahéj – kb. 10 szem szegfűszeg – 1 kanál liszt – citrom – cukor

A gyümölcsöket előkészítjük, a meggyet kimagozzuk, a nektarint héjastul szeletekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük vízzel. Ha befőttet használunk, a meggylevét is. Beletesszük a fűszereket, ízlés szerinti cukrot és kétnyomásnyi citromlevet. Kis lángon a forrásról számított max. 5 percet főzzük. Ne essenek szét a gyümölcsök. A végén lágyítsuk egy tejszínes habarással. Tudom, sokan vaníliás pudingot használtok, valóban nagyon finom vele, de én nem szeretem, mert túlságosan besűríti.

7 megjegyzés:

Zsófi írta...

Nagyon guszta!

martinelli írta...

http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/06/ismet-dijat-kaptam.html

Nézz be hozzám, díj vár rád!

judit60 írta...

Nagyon finom lehet.

Sara & Miki írta...

Bun si racoritor. Pup!

Reka írta...

Nagyon jok ezek a gyumolcslevesek :-).

Ami írta...

Guszta :)

marcsis írta...

A 19 fok ellenére szívesen megenném! :)